Ahogy a PlayStation 5 konzolok raktárkészleti válsága enyhülni látszik, és a normális helyzet visszatérését is tapasztalhatjuk az árak csökkenése révén, új információk érkeznek a sorozat következő modelljeiről. A cikk címében is említett Sony, állítólag egy PlayStation Showcase eseményt tervez júniusban, ahol nagy valószínűséggel bemutatásra kerülhetnek a PlayStation 5 Slim és PlayStation 5 Pro konzolok.

Sony júniusi PlayStation Showcase eseményt tervez, ahol nagy eséllyel bemutatkozhatnak az új PS5 Slim és PS5 Pro konzolok

A hírt a híres újságíró, Jeff Grubb szivárogtatta, és az eseménnyel kapcsolatban, bár konkrét dátumot nem adott meg, úgy tűnik, a Summer Game Fest előtt kerülne megrendezésre, amely június 8-án kezdődik. A Sony eredetileg az E3 2023 idején tervezte megtartani ezt az eseményt, de végül az E3 nem kerül megrendezésre.

Ehelyett a japán vállalat kihasználja a Summer Game Fest időszakát a hype növelése érdekében, és előkészíti a PlayStation világának újdonságait bemutató konferenciát. Úgy tűnik, hogy információk érkeznek majd a “PS5 következő fázisáról”. Ez egy nyitott értelmezésű leírás, de figyelembe véve az új PS5 változatokkal kapcsolatos összes pletykát, nagy esély van arra, hogy az esemény ilyen tartalmakat kínál majd, ami ideális alkalom lenne.

Természetesen várjuk a jövőbeli játékokról és a VR játékokról szóló részleteket is. Meg kell jegyezni, hogy három évvel ezelőtt a Sony hasonló Showcase eseményt tartott, ahol megerősítették a PS5 konzol megjelenését és designját. Nagy érdeklődéssel várjuk a júniust!