A Sony a napokban bejelentette, hogy új hordozható konzoljának fejlesztése folyamatban van, és a játékosok számára egy új szintű merülési élményt kíván nyújtani. A vállalat a hang-, rezgés- és képi élmények mellett most hőmérsékletváltozásokat is kínáló újítással rukkolt elő.

A Sony Interactive Entertainment nemrégiben szabadalmat nyújtott be, amelynek célja a játékélmény javítása a kontroller hőmérsékletének változtatásával. A “Controller” néven ismert szabadalom egy Dualsense modellt ír le, amelynek alapjául a jelenlegi merev műanyagból készült kontrollerek szolgálnak.

Sony hőmérsékletváltoztató kontrollert fejleszt a még lenyűgözőbb játékélményért

A Sony egy olyan rugalmas, deformálható anyagot szeretne bevezetni, amely nagyobb érzékenységet és visszacsatolást biztosít a haptikus visszajelzéshez képest. A szabadalomban említett mechanizmus képes a játékbeli tárgyak anyagának érzetét is nyújtani, mintha azt valóban a kezünkben tartanánk. Ez magában foglalja a meleg, hideg és különféle textúrák érzését is. Képzeljük el például egy kardot, amely felhevül a harc során, vagy egy jéggé fagyott tárgyat egy leendő Horizon játékban.

Ez az innováció felidézi azt az időszakot, amikor divat volt a gamer PC-khez illatokat társítani, amelyek az aktuális képernyőn megjelenő tartalomhoz kapcsolódó szagokat árasztottak – például aszfalt, meleg gumit, virágokat vagy a tenger illatát. Vajon meddig megyünk el a merülési élmény terén?