Idén áprilisban a Sega bejelentette szándékát, hogy felvásárolja a Rovio-t, a népszerű Angry Birds játékok és más izgalmas okostelefonos és táblagépes címek alkotóját. A tranzakció ma hivatalosan is lezárult, a Sega pedig 776 millió dollárért (kb. 262 milliárd forint) vette meg az új vállalkozást. Az alábbiakban részletesebben is tárgyaljuk a témát.

A Sega reméli, hogy ezzel a tranzakcióval népszerűséget szerez a mobilpiacon. A vállalat többször is kifejezte ezt a vágyát, és a most a portfóliójában szereplő Rovio címek révén ez a népszerűség biztosnak tűnik. Fontos megemlíteni, hogy a Rovio nemcsak az Angry Birds játékokat alkotta meg, hanem olyan sikeres címeket is, mint a Sugar Blast vagy a Town Murders.

A Sega nem teljesen inaktív a mobilpiacon, de a Rovio felvásárlásával új, érdekes címeket láthatunk a jövőben. Már olyan hírek is keringenek, mint egy Sonic x Angry Birds játék, amely összehozná a két cég legnépszerűbb karaktereit. Azt is elképzelhetőnek tartják, hogy a jövőben „retro” játékokat is láthatunk okostelefonokra átültetve, ami nem hangzik rosszul.

A Sega azt is ígérte, hogy kiterjeszti a Rovio „lefedettségét” a mobiljáték piacon túl is. Gyakorlatilag láthatjuk majd az Angry Birds és más címeket konzolokon és személyi számítógépeken is.