Nemrég kiderült, hogy a Samsung egy “Ultra” kategóriás okosórát tervez a Galaxy Watch7 sorozatban. Azonban a Watch7 modellek mellett, amelyek júliusban érkeznek, idén elérhetővé válnak a kedvezőbb árú FE változatok is. A Galaxy Watch FE nemrég tűnt fel renderelt képeken, és úgy tűnik, hamarabb megérkezik, mint gondoltuk. Nézzük meg a részleteket.

Samsung Galaxy Watch FE részletek: színek, dizájn és specifikációk
Samsung Galaxy Watch FE részletek: színek, dizájn és specifikációk

Részletek a Galaxy Watch FE-ről

A tippelő Sudhanshu Ambhore X-oldalán tette közzé a Galaxy Watch FE renderelt képeit. Az új okosóra fekete, ezüst és rózsaszín (a ház színére utalva) változatokban érkezik, alumíniumból készült házzal. Dizájnban a Galaxy Watch 4 és 5 modellekre hasonlít, és 1.2 hüvelykes Super AMOLED kijelzőt kap, 396 x 396 pixeles felbontással.

A motorháztető alatt az Exynos W920 processzor dolgozik, amely a Galaxy Watch5-ben is megtalálható. Emellett 1.5 GB RAM és 16 GB belső memória áll rendelkezésre, és valószínűleg a Wear OS operációs rendszert futtatja, kiegészítve a One UI Watch felhasználói felülettel. A készülék körülbelül 30 órás üzemidőt biztosít, és Androidos okostelefonokkal kompatibilis.

A Galaxy Watch FE 5ATM vízállósági tanúsítvánnyal, valamint MIL-STD-810H katonai szabványnak megfelelő ütésállósággal rendelkezik. A csatlakozási lehetőségek között megtalálható a dual-band Wi-Fi, a Bluetooth 5.0, az NFC a Google Wallet-en keresztüli érintés nélküli fizetéshez, valamint a GPS. Továbbá mikrofon, hangszóró a hívások kezdeményezéséhez és egy vibramotor is helyet kapott benne.

Egészségügyi funkciói közé tartozik a pulzusmérő, a vér oxigénszintjét mérő szenzor, a giroszkóp, a barométer és az accelerometer. Az óra automatikusan szabályozza a kijelző fényerejét a környezeti fényérzékelő segítségével. Úgy tűnik, hogy a Galaxy Watch5 rebrandelt változatáról van szó.

Az áráról és az LTE változat eSIM támogatásáról még nincs információ.