Az NVIDIA részvényei az egekbe szöktek az egekbe szöktek, a cég piaci tőkeértéke meghaladta a 3 billió dollárt, ezzel megelőzve az Apple-t, és jelentős mérföldkövet állítva fel a Szilícium-völgy számára. Az NVIDIA értéke 2024-ben 147%-kal nőtt, részben a Meta, Microsoft és Alphabet cégek növekvő kereslete miatt a csúcsteljesítményű lapkák iránt, melyek az MI rendszerek működését támogatják.

Az NVIDIA megelőzte az Apple-t a piaci értékben

Az Nvidia részvényeinek értéke az egekbe szökött, megelőzve az Apple-t, amely 2007 óta dominálta a Szilícium-völgyet az első iPhone bevezetésével. A Microsoft továbbra is a legnagyobb piaci tőkeértékkel rendelkező vállalat, 3,14 billió dollárral, miután részvényei 0,8%-kal emelkedtek.

Az Nvidia megelőzte az Apple-t a piaci értékben
Az Nvidia megelőzte az Apple-t a piaci értékben

Az NVIDIA részvényei 147%-kal emelkedtek 2024-ben, főként a nagyvállalatok, mint a Meta, Microsoft és Alphabet által az MI rendszerekhez szükséges csúcslapkákkal szembeni fokozott kereslet miatt. Az MI technológia iránti optimizmus az egész chipgyártó iparág számára növekedést hozott.

Az Nvidia növekedése az MI iránti kereslet hajtotta
Az Nvidia növekedése az MI iránti kereslet hajtotta

Apple kihívásokkal néz szembe a gyenge kereslet és az MI verseny miatt

Eközben az Apple az iPhone iránti gyenge kereslettel és a kínai okostelefon-piacon jelentkező kemény versennyel küzd. Néhány befektető úgy véli, hogy az Apple elmarad más nagy szereplőktől az MI funkciók termékeibe és szolgáltatásaiba történő integrálásában.