Jó hír a Samsung Galaxy S22 Ultra tulajdonosok számára Magyarországon: megkezdődött az Android 14 és a One UI 6.1-es felületre való frissítés. A frissítés a Galaxy S21 Ultra és a Galaxy Z Fold 4 modellek számára is elérhető, bár ezen készülékek részleteiről kevesebb információ áll rendelkezésre.

Jó hír a Samsung Galaxy S22 Ultra tulajdonosok számára Magyarországon: megkezdődött az Android 14 és a One UI 6.1-es felületre való frissítés.
Jó hír a Samsung Galaxy S22 Ultra tulajdonosok számára Magyarországon: megkezdődött az Android 14 és a One UI 6.1-es felületre való frissítés.

A Samsung a frissítést először Dél-Koreában indította el a hónap elején a Galaxy S22 sorozat számára, de egy technikai hiba miatt ideiglenesen felfüggesztették, majd a hibák kijavítása után újra elindították. Mostanra Európa több országában is elérhető a frissítés, bár a legújabb, májusi biztonsági javítócsomag még nem része a frissítésnek.

Mit kínál a One UI 6.1 és az Android 14?

A felhasználói felület számos újítást kapott: a Gyorsbeállítások gombjai mostantól tágasabban helyezkednek el, a fényerőszabályozó sáv nagyobb lett, és a zenelejátszónál a borítóképek is nagyobbak. A „Circle to Search” funkcióval a Kezdőgombon tartva és a képernyőn körbe rajzolva indíthatunk webes keresést.

Az MI-támogatású fotószerkesztés lehetővé teszi a képeken lévő árnyékok és visszaverődések eltávolítását, a képek újramesterelését, valamint az objektumok és személyek képről történő eltávolítását. A chat alkalmazásokban folytatott beszélgetések fordítása, szövegjavaslatok e-mailek, munkadokumentumok és esszék írásakor, valamint a szövegek átfogalmazása és helyesírásának javítása a Galaxy AI által mind részei a frissítésnek.

A hangfelvételek szöveggé alakítása, a Samsung webböngészője és a Notes alkalmazás képessége, hogy összefoglalókat készítsen információban gazdag szövegekről és weboldalakról, további hasznos újdonságok. A Live Translate, azaz élő telefonhívás-fordítás néhány országban már működik, de ez a szolgáltatás Magyarországon még nem elérhető.

Ezekkel a fejlesztésekkel a Samsung készülékek még praktikusabbá és vonzóbbá válnak a felhasználók számára.