Ezen a héten érkeztek a Redmi Note 12, Note 12 Pro és Note 12 Pro+ telefonok. Nos, a cég ma hirtelen bejelentette a Redmi A2 és A2+ modelleket. Olyan okostelefonokról van szó, amelyek Android 12 Go-t futtatnak és szerény specifikációval rendelkeznek. Lentebb találhatunk részleteket ezekről.

Úgy tűnik, hogy csak egy telefonról beszélünk, mivel a Redmi A2 és A2+ között az egyetlen különbség az, hogy az utóbbinak hátul van egy ujjlenyomat-érzékelője.

Redmi A2 és A2+ megérkeztek! Alacsony árkategóriájú telefonok Android Go-val, 2 vagy 3 GB RAM-mal, nagy akkumulátorral és hatékony processzorral

Egyébként a készülékek 6,52 hüvelykes, HD+ (720 x 1600 pixel) felbontású IPS LCD kijelzővel érkeznek. A telefonokban a februárban bejelentett újgenerációs MediaTek Helio G36 processzor található, amelyhez 2 vagy 3 GB RAM és 32 GB tárhely társul. A jó hír, hogy van microSD-kártya foglalat.

Redmi A2

A hátlapon 8 MP-es kamera és egy további QVGA segédkamera található, az előlapon pedig egy 5 MP-es szelfikamera. A hardvert 5000 mAh-s akkumulátor egészíti ki, amely 10W-os töltést támogat. Sajnos a telefon alján microUSB portot találunk, nem USB-C-t. A készülék Android 12 (Go Edition)-t futtat, és van 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó is.

Az aktuális verzióhoz (A1) képest a Redmi A2 nem hoz jelentős frissítéseket, csupán a processzor más és fejlettebb. A készülékek fekete, zöld és kék színben lesznek kaphatók, az áruk pedig 30.000 – 33.000 Ft körül alakul.