A Redmi Note 13 sorozatot nemrég mutatták be Kínában, szeptember 22-én. Sok Xiaomi rajongó izgatottan várta ezt a közép- és felső-középkategóriás telefonokat tartalmazó sorozatot. A jó hír az, hogy a telefonok mostanra már számos fontos tanúsítást is megszereztek, ami arra utal, hogy hamarosan más országokban is megjelennek, akár még az év vége előtt.

Mukul Sharma tippelő adta ki a hírt, miután felfedezte a telefonok adatait a szingapúri IMDA adatbázisban. A listán szereplő készülékek között van a Redmi Note 13 és a Note 13 Pro vagy 13 Pro+ is. Bár az adatbázis nem tartalmaz több információt, azt már most sejthetjük, hogy a telefonok bemutatója közel van.

Redmi Note 13

A sorozat legfelsőbb kategóriájú modellje a Redmi Note 13 Pro+. Ennek a telefonnak van egy 6,67 hüvelykes, 120Hz-es frissítési rátájú kijelzője, amely 2712 x 1220 pixel felbontású. A telefon egy MediaTek Dimensity 7200 Ultra lapkát, 12 vagy 16 GB RAM-ot, és 256 vagy 512 GB belső tárhelyet kínál. Az akkumulátor kapacitása 5000 mAh, és 120W-os töltéssel gyorsan tölthető.

A készülék hátsó részén található egy 200 MP-es kamera, mellette egy 8 MP-es ultrawide és egy 2 MP-es makro kamera. Az eszköz jack csatlakozóval, Bluetooth 5.3-mal, WiFi 6-tal és NFC-vel is rendelkezik a kontaktmentes fizetésekhez. És ami igazán különlegessé teszi: ez az első Redmi telefon, amely víz- és porálló, IP68 tanúsítvánnyal.

De nem csak a Pro+ modell érdekes a sorozatban. Az alapmodell, a Redmi Note 13 is rendkívül vonzó, például nagy AMOLED kijelzőjének és magas frissítési rátájának köszönhetően.