A Redmi újabb számozott telefonja, a Redmi 13 5G, hivatalosan július 9-én érkezik, de a MySmartPrice már most is közelebbről megvizsgálhatta. Az előzetes kézbevétel sok izgalmas részletet árult el az eszközről.

Redmi 13 5G bemutató: előzetes kézbevétel és részletek

A Redmi 13 5G előlapját Gorilla Glass 3 védi, míg a hátlapja szintén erősített üvegből készül. A keret anyaga azonban műanyag. A készülék három színben lesz kapható: rózsaszín, kék és „Black Diamond”. A kijelző egy 6,79 hüvelykes Full HD+ panel, amely 120 Hz-es frissítési gyakorisággal rendelkezik. A belső térben egy 5030 mAh-s akkumulátor található, amely 33W-os gyorstöltést támogat. A MySmartPrice szerint az akkumulátor 30 perc alatt 50%-ra töltődik, teljes feltöltése pedig 1 óra és 13 perc alatt érhető el.

Redmi 13 5G: előzetes információk és specifikációk

A telefonban a Snapdragon 4 Gen 2 AE (Accelerated Edition) processzor található, ami valószínűleg kisebb előrelépés a Redmi 12 5G-ben található Snapdragon 4 Gen 2-höz képest. A Redmi 13 5G kétféle konfigurációban lesz elérhető: 6 GB vagy 8 GB RAM-mal, és 128 GB UFS 2.2 tárhellyel. Ez a modell lesz az első Redmi telefon, amely előre telepített HyperOS-szel érkezik. A Xiaomi két évnyi Android frissítést és négy évnyi biztonsági frissítést ígér az eszközre, valamint három évig lag-mentes működést.

Redmi 13 5G: előzetes információk és specifikációk

A kamerák terén a készülék egy 108 MP-es Samsung HM6 érzékelőt kapott, amely 3X zoom in-sensor croppal rendelkezik. Emellett található még egy 2 MP-es makró kamera és egy 13 MP-es szelfikamera is.