A Xiaomi a közelmúltban több összecsukható telefont is piacra dobott, de ezek hivatalosan nem jutottak el Európába. Most azonban a Xiaomi MIX Fold4 globális debütálása várható, amely az első ilyen típusú készülék lehet a vállalat portfóliójában, amely hivatalosan is elérhető lesz nemzetközi szinten.

Globálisan is debütálhat a Xiaomi MIX Fold4 összecsukható telefon

A Xiaomi MIX Fold4 tervezése során a vállalat a vékonyságra helyezte a hangsúlyt. Az ismert tippelő, Ice Universe szerint a telefon még a 9,9 mm-nél is vékonyabb lesz, ha össze van hajtva, amely jelenleg az egyik legvékonyabb összecsukható telefon, a Honor Magic V3 vastagsága. Az új modell bejelentésére Kínában várhatóan július végén kerül sor, míg a globális piacra lépés egy kicsit később történhet meg.

Xiaomi MIX Fold4
Xiaomi MIX Fold4

Evan Blass által nemrégiben közzétett képek szerint a Xiaomi MIX Fold4 négy hátlapi kamerával érkezik, köztük egy 3D ToF szenzorral és egy LED vakuval. Az optika a LEICA-val közösen készült, ami garantálja a kiváló képminőséget. A hátlap prémium érzetet nyújtó ökobőr borítást kapott. A motorháztető alatt egy Snapdragon 8 Gen 3 lapka dolgozik, amely biztosítja a gyors és zökkenőmentes teljesítményt.

Emellett egy másik összecsukható telefon, a “MIX Flip” is várható, amely a hagyományos kagylóformátumot követi. Ha ezek a készülékek valóban megjelennek Európában, akkor komoly versenytársai lesznek a Samsung, a HONOR és a OnePlus hasonló modelljeinek.