Az OPPO következő generációs zászlóshajója, a Find X8, egyre több részletet árul el magáról, főként mivel az európai debütálás is közeledik. A Find X7 sorozat hiánya után nagy az érdeklődés, és úgy tűnik, hogy az OPPO igyekszik nem csalódást okozni. A legfrissebb pletykák szerint a Find X8 kiemelkedő kameratechnológiával és erős processzorral érkezik.

OPPO Find X8: Hasselblad optika és Dimensity 9400 processzor a legújabb pletykák szerint

Az ismert tech blogger, a Digital Chat Station, arról számolt be, hogy a Find X8 a MediaTek Dimensity 9400 processzort kapja, mely versenytársaként a Snapdragon 8 Gen 4-nek szánják. Mindkét lapka október környékén jelenik meg, így a verseny kiélezett lesz. Az új OPPO modell egy 6,5 hüvelykes LTPO kijelzővel érkezik, amelynek felbontása 1,5K lesz, bár a kijelző formája (lapos vagy ívelt) még nem ismert.

A kamera frontján szintén izgalmas újdonságok várhatók. A Find X8 egy 50 MP-es Sony szenzorral lesz felszerelve, amely 1/1,4 hüvelykes mérettel rendelkezik. Emellett egy 3x optikai zoomra képes periszkópos teleobjektívet is kap, amelyet a Hasselblad képalkotási technológia támogat. Ez utóbbi a valósághű színek kalibrálásában jeleskedik, a cég hírnevét pedig tovább erősíti, hogy korábban kameráik a Holdra szállás során is jelen voltak.

A pletykák szerint az OPPO Find X8 Pro (vagy Ultra) modellje négykamerás rendszerrel érkezik, melyből kettő periszkópos szenzor lesz. Szó esett egy 6000 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkező változatról is, valamint a Sony Lytia szenzorok lehetséges alkalmazásáról.

OPPO Find X8 specifikációk

  • Képernyő: 6,5 hüvelykes LTPO, 1,5K felbontás
  • Lapka: MediaTek Dimensity 9400, Octa-core
  • Kamera: 50 MP-es Sony szenzor (1/1,4 hüvelyk), Hasselblad technológia, 3x optikai zoom periszkópos teleobjektív
  • Akkumulátor: 6000 mAh