Az elmúlt években gyorsan fejlődött a mobiltelefonok töltéstechnológiája. Néhány évvel ezelőtt még csak 27W-os gyorstöltést ismertünk, de 2020-ra a töltőteljesítmény 65W-ra nőtt. 2021-re már 125W-os gyorstöltést használtak, ami lassan 200W-210W-ra növekedett. Most az iparág hatalmas ugrást készül tenni a 300W-os szupergyors töltés felé. A Redmi egy hónapja bemutatta a módosított Redmi Note 12 Pro+ készüléket, amely képes kezelni a 300W-os szupergyors töltést, és mindössze 5 perc alatt teljesen feltölthető. A Redmi azonban nem az egyetlen, aki a gyorstöltési technológiát fejleszti.

A Gizchina hírei szerint egy másik kínai márka, az Oppo is hasonló technológián dolgozik. Jelentések alapján az Oppo is fejlesztett egy hasonló, 300W-os gyorstöltési technológiát, amely a márka számára új lehetőségeket nyit meg. A Weibo-n ismert tech blogger, @DCS szerint az Oppo/Oga Group rendszere különleges, 2220/2230 mAh kapacitású, 15C-s nagy teljesítményű akkumulátorokkal rendelkezik. Az összesített kapacitás 4600 mAh, amely alkalmas a 300W-os gyors töltésre.

Oppo is csatlakozik a versenyhez: 300W-os szupergyors töltéstechnológia 5 perc alatti feltöltéssel a Realme után

A 300W-os gyorstöltés nem csak a nagy teljesítményű akkumulátor miatt lehetséges. További optimalizálásra és fejlesztésre van szükség, mint például a töltők, mobiltelefonok és töltési stratégiák esetében. A 300W-os töltőchip kialakításához a GaN technológiát használják a kisebb méret elérése érdekében. Nélküle nehéz lenne megtartani a töltőfej és a mobiltelefon méretét. A 300W-os akkumulátor kapacitása kisebb és az élettartama rövidebb, mint a szélesebb körben használt 100W-os töltők és 5000mAh-s akkumulátorok esetében, de a töltési idő jelentősen gyorsabb, ami kompromisszumot jelent.

A 300W-os gyorstöltő technológiának köszönhetően a felhasználók sokkal gyorsabban tölthetik fel telefonjaikat, ami nagyobb kényelmet és időmegtakarítást eredményez. Ugyanakkor a fejlesztőknek figyelniük kell a hőmérséklet szabályozására és az akkumulátor élettartamára, hogy a hosszú távú használat ne rontsa a teljesítményt.

A Redmi és az Oppo által kidolgozott 300W-os gyorstöltési technológia forradalmi változást hozhat a mobiltelefonok töltési megoldásaiban. Bár az akkumulátor kapacitás és élettartam kérdése kompromisszumokat követel, a további fejlesztések révén a jövőben még hatékonyabb és gyorsabb töltési lehetőségek válnak elérhetővé a felhasználók számára.