Az 5.5G hálózatok érkezése új korszakot jelent a mobilkommunikációban, és az OPPO 2024-es Find X7 sorozata az első, amely ezt a technológiát támogatja. A China Mobile, Kína vezető telekommunikációs szolgáltatója, bejelentette 5.5G (5G-Advanced vagy 5GA) hálózatának kereskedelmi bevezetését. A Find X7 Ultra modelljéről készült előzetes, amely „5GA” hálózati státuszt mutat, Pete Lau, az OPPO termékfejlesztési igazgatója által került megosztásra, míg egy Weibo-bejegyzés szerint a standard Find X7 modell is rendelkezni fog az 5.5G képességgel, így a Find X7 sorozat válik az első olyan telefoncsaláddá, amelyik támogatja az 5.5G hálózatokat.

China Mobile, Kína vezető telekommunikációs szolgáltatója, bejelentette az 5.5G-t; Az OPPO Find X7 elsőként támogatja

Az 5.5G, másnéven 5G-Advanced, a meglévő 5G hálózatokhoz képest jelentős sebességnövelést ígér, akár 10Gbps letöltési és 1Gbps feltöltési sebességgel. Ez a lépés hasonló előrelépést jelent, mint korábban a 4G esetében, ahol a 4G-Advanced (vagy 4G LTE) későbbi bevezetésével nőtt a hálózati sebesség és csökkent a késleltetés. Az 5.5G tehát nem csupán gyorsaságot kínál, hanem a 6G felé vezető híd szerepét is betölti, finomítva a 5G által jól végzett feladatokat.

Az Egyesült Államokban az 5.5G hálózatok megjelenése még várat magára, az AT&T elnöke, Chris Sambar azonban már kifejezte izgalmát az 5.5G technológia érkezése kapcsán. Az előrejelzések szerint az 5.5G hálózatok kereskedelmi bevezetése az USA-ban 2025 körül várható, ami jelentős előrelépést ígér a vezeték nélküli kommunikáció területén.

A Find X7 Ultra, amely a Snapdragon 8 Gen 3 chipsetet használja, példát mutat arra, hogy a jövőbeni Android csúcstelefonok, mint például a Galaxy S24 Ultra és a OnePlus 12, szintén kompatibilisek lehetnek az 5GA hálózatokkal. Ez a fejlesztés új lehetőségeket nyit meg a felhasználók számára, hogy kihasználják az 5.5G hálózatok kínálta előnyöket, amint azok elérhetővé válnak szerte a világon.