A Nothing Phone (2a) 2024. március 5-i piacra dobása előtt a Nothing vállalat további részleteket osztott meg a készülék processzorával kapcsolatban. Korábban szóbeszédek keringtek egy Dimensity 7200 processzorról, de a vállalat most megerősítette, hogy a készülék valójában egy Dimensity 7200 Pro processzorral lesz felszerelve, és bemutatta, milyen egyéb CPU opciókat fontoltak még meg.

Nothing Phone (2a) hivatalos specifikációk
Nothing Phone (2a) hivatalos specifikációk

A Nothing elmondása szerint a MediaTekkel együttműködve dolgoztak a Dimensity 7200 Pro processzor optimalizálásán, hogy jobb energiahatékonyságot biztosítsanak a kijelző és a modem számára, amelyek így 10%-kal energiahatékonyabbak, mint a nem Pro változat.

Nothing Phone (2a)

A Nothing Phone (2a) akár 12 GB RAM-mal is elérhető lesz, további 8 GB virtuális RAM-mal kiegészülve. Egy érdekes összehasonlításból kiderül, hogy a Dimensity 7200 Pro processzor 18%-kal erősebb, mint a Nothing Phone (1) Snapdragon 778G lapkája, és 16%-kal energiahatékonyabb.

Nothing Phone (2a)

A vállalat más processzorokat is mérlegelt, többek között a Snapdragon 7s Gen2-t és a Snapdragon 782G-t a Phone (2a) számára, amelyek jobb teljesítményt kínáltak volna, de végül a MediaTek megoldását választották az energiahatékonyság miatt. A készülék kiemelkedik a gyorsabb írási és olvasási sebességeket biztosító technológiával, valamint az adaptív NTFS technológiával is.

A legfrissebb információk szerint a telefon induló ára 349 euró lesz.