Az ASUS hivatalosan is megerősítette, hogy mikor fogja bemutatni legújabb csúcsmodelljét, az ASUS Zenfone 11 Ultrát. A nagy nap 2024. március 14-e lesz, ami egy hosszú sor kiszivárgás után végre hivatalos információként került megerősítésre.

ASUS Zenfone 11 Ultra
ASUS Zenfone 11 Ultra

A bejelentés romániai idő szerint délután 2-kor fog megtörténni. Az ASUS saját weboldalán közzétett posztja egy AI funkciókkal kapcsolatos előzetest is tartalmaz. Az ASUS már közzétett néhány teaser videót az ASUS Zenfone 11 Ultra videóstabilizálásáról, a Portré módról és az akkumulátor élettartamának növeléséről.

Az ASUS Zenfone 11 Ultra számos kiszivárgás után az ASUS ROG Phone 8 Pro újramárkázott változatának tekinthető, néhány módosítással. Elhagyásra kerültek a trigger gombok, a második USB-C port, a hátlapi LED világítás, és a szín is megváltozott, de a hardver azonos maradt.

Nem szabad elfelejteni, hogy a 6,78 hüvelykes kijelző frissítési rátája 165 Hz-ről 144 Hz-re csökkent. Megmaradt viszont a 5500 mAh kapacitású akkumulátor, amely 65W-os gyorstöltést támogat, valamint a főkamera, amely egy Sony IMX890 szenzorral és gimbal stabilizálással rendelkezik.

A készülék továbbá tartalmaz egy audio jack csatlakozót, sztereó hangszórókat, és egy a jelenlegi piacon kaphatóknál kiemelkedő fotómodult. A ZenFone 11 Ultra több színben, köztük fekete, kék, szürke, zöld és bézs árnyalatokban kerül forgalomba.