Nehéz elhinni, de bebizonyosodott: technológiai milliárdosok, akik az MMA ketrecben állnak majd szembe egymással. Elon Musk nemrégiben bejelentette a Twitteren, hogy kész ketrecbe szállni Zuckerberggel, a Meta vezérigazgatója pedig pozitívan válaszolt a kihívásra.

Az egész egy Musk által közzétett képernyőképpel kezdődött, melyen a tweetje látható, mellé pedig azt a szöveget biggyesztette, hogy “Küldd el a helyszínt”. Ez, úgy tűnik, utalás volt a harcos Khabib szokásos mondására. Zuckerberg posztja nem viccnek tűnt, főleg annak fényében, hogy nemrégiben sikeresen teljesítette a Murph Challenge nevű fitnesz kihívást 40 percen belül, ami féltékenységet ébresztő fizikai állapotot feltételez.

Elon Musk és Mark Zuckerberg a MMA ketrecben feszülnek majd egymásnak

A kihívás a következőkből áll: 1,6 kilométer futás, 100 felhúzás, 200 fekvőtámasz, 300 guggolás és még egy 1,5 kilométeres futás. Mindezt súlymellénnyel kell végrehajtani. Eközben Elon Musk két szóval válaszolt: “Vegas Oktagon”, majd említést tett egy speciális “Mókus” nevű mozdulatról, melyben fölényben van az ellenfelén, de nem tesz semmit.

Musk hónapok óta poénkodik Zuckerberggel a Twitteren, miközben a Meta titokban egy Twitter versenytársán dolgozik. Másrészről Mark nemrégiben egy podcastban elmondta, hogy szerinte a Twitternek már rég milliárd felhasználója kellett volna lennie. Musk 51 éves, testesebb és magasabb Marknál, aki viszont 39 éves korával az ifjúság előnyét élvezi.

Zuckerberg már nyert jiu-jitsu tornákat, míg Musk a fiatalkorában megtapasztalt kemény test-a-test elleni küzdelmekről dicsekedett, melyeket Dél-Afrika utcáin vívott, ahol felnőtt. Ki tudja, ez csak vicc volt-e, vagy tényleg átélhetünk egy abszurd pillanatot, és megnézhetjük ezt a küzdelmet.