A Motorola Edge 50 Pro bevezetése éppen sarkon fordul, Indiai debütálása 2023. április 3-án várható. Még mielőtt a nagy nap elérkezne, egy olasz kiskereskedő már felvázolta, mennyibe fog kerülni ez a készülék, ami egy kissé magasabbnak tűnhet az első pillantásra. A 12 GB RAM-mal és 512 GB tárolókapacitással rendelkező változat ára 864 euróra (kb. 334 176 Ft) rúg a “Black Beauty” színben, ami felveti a kérdést: valóban ennyit ér ez a telefon?

Motorola Edge 50 Pro: árkülönbségek Európa és India között; Megéri az árát?

Európában és Indiában az árak közötti különbség jelentős: az indiai pletykák szerint a telefon ára ott mindössze 500 euró (kb. 193 470 Ft) lehet azonos konfigurációban, ami egy 364 eurós különbséget jelent. Ez felveti a spekulációt, hogy az olasz kiskereskedő túlárazhatta a készüléket, ami még nem kapott hivatalos árcédulát a gyártótól.

Motorola Edge 50 Pro: árkülönbségek Európa és India között; Megéri az árát?

A Motorola Edge 50 Pro specifikációi alapján egy igazi középkategóriás csúcstelefonról van szó, de az 864 eurós árcímke mégsem tűnik indokoltnak. A készülék kiemelkedő jellemzői közé tartozik a 6,7 hüvelykes ívelt pOLED kijelző, 144Hz-es frissítési gyakorisággal, 1.5K felbontással és akár 2000 nits fényerősséggel. Egy Snapdragon 7 Gen 3 lapka hajtja, Android 14 rendszerrel, és 3 évnyi szoftverfrissítési ígérettel. A 50 MP-es főkamera mellett ultrawide és telephoto lencsék is helyet kapnak, utóbbi 6X optikai zoomot kínál. A pontos részletekre és további információkra azonban még várnunk kell az április 3-i bejelentésig.

Ez az árkülönbség és a specifikációk ismeretében felveti a kérdést, vajon az Edge 50 Pro megállja-e a helyét a piacon, és ténylegesen kínál-e elegendő értéket az európai fogyasztók számára a magasabb árcédulával szemben. Az olaszországi árazás és az indiai pletykák közötti különbség emellett spekulációra ad okot a Motorola árazási stratégiáját illetően a különböző régiókban.