A Qualcomm idén októberben, nem novemberben rendezi meg hagyományos Snapdragon Summitjét. Ezen az eseményen várhatóan leleplezik a legújabb Snapdragon 8 Gen 3 nevű lapkát.

A cég az X oldalán tette közzé, hogy a Csúcstalálkozó három napos lesz, és Hawaiin kerül megrendezésre. A Summit október 24-én kezdődik és 26-án ér véget.

A korábbi évekhez hasonlóan az esemény első napján várjuk a Snapdragon 8 Gen 3 bemutatását. Aki szeretné élőben követni az eseményt, annak jó hír, hogy a Qualcomm élőben közvetíti a rendezvényt weboldalán és közösségi csatornáin. A bemutató 21 órakor kezdődik (magyar idő szerint ).

A Snapdragon 8 Gen 3 lapka várhatóan 64 bites lesz, a legújabb ARM processzorokkal. Az információk szerint a Qualcomm egy 1+5+2-es CPU beállítást tervez, szemben az előző 1+4+3-as konfigurációval. Mivel a Qualcomm idén nagy hangsúlyt fektet az MI (mesterséges intelligencia) technológiákra, elképzelhető, hogy a lapka különleges MI funkciókat is tartalmaz majd. De a teljes képet csak a bemutatón ismerhetjük meg.