A Google nem pihen, és a tavaszi időszakban egy új okostelefonnal készül betörni a piacra, méghozzá a Google Pixel 8a-val, amelyet az április-májusi időszakban, a Google I/O fejlesztői konferenciájának idején várunk. Ez a készülék, ahogy a hírek előrevetítik, 70 euróval lesz drágább elődjénél, ami felveti a kérdést: mit kínál ez az áremelkedés a felhasználóknak?

Google Pixel 8a
Google Pixel 8a

A winfuture.de német hírportál szerint a Google Pixel 8a ára 570 euró (kb. 220 000 Ft) lesz a 128 GB-os tárolókapacitású változatért, míg a 256 GB-os verzióért 630 eurót (kb. 244 000 Ft) kell majd fizetni. Ez jelentős ugrás a Pixel 7a tavalyi 500 eurós (kb. 193 000 Ft) bevezető árához képest. A választékban megtalálható lesz fekete, bézs, kék és zöld szín is, amelyekkel a Google a felhasználói preferenciák széles skáláját célozza meg.

A hardverfrissítések terén a Pixel 8a nem fukarkodik: egy Google Tensor G3 okta-core lapka, 8 GB RAM és két hátlapi kamera biztosítja, hogy ez a készülék lépést tartson a technológiai fejlődéssel. A dizájn terén is várható egy enyhén kerekebb megjelenés, ami a modern trendeknek megfelel. Ezenfelül egy jelentős akkumulátor-frissítés is érkezik, ahol a kapacitás 4385 mAh-ról 4942 mAh-ra nő, ami nemcsak a használati időt növeli, hanem a felhasználói élményt is javítja.

A 570 eurós (kb. 220 000 Ft) árcédulával a Pixel 8a számos alternatívával szembesül a piacon, ami felveti a kérdést: melyik okostelefont választaná a vásárlók ebben az árkategóriában? A Google legújabb okostelefonja ígéretes frissítéseket kínál, de a döntés a vásárlók kezében marad, akik mérlegelik a kínált értéket és a rendelkezésre álló alternatívákat.