Az Apple már gőzerővel dolgozik egy új, összecsukható táblagépen, amelyet akár már 2024 végén bemutathatnak – tudtuk meg a DigiTimes-tól.

iPad Fold

Egy friss jelentés szerint az Apple szorosan együttműködik beszállítóival, hogy az új táblagépet 2024 végére elkészítsék. A források szerint, ha minden a tervek szerint halad, akkor a nagyközönség 2024 végén vagy 2025 elején ismerkedhet meg vele.

Érdekesség, hogy az Apple már négy éve foglalkozik összecsukható eszközök fejlesztésével. Elsőként a táblagépen dolgoznak, mielőtt az összecsukható iPhone-on gondolkodnának. Ennek oka egyszerű: a táblagépek kevesebbet jelentenek az Apple eladásaiban, így egy esetleges újítás esetén kevesebb kockázattal jár.

Még nincs kőbe vésve az új táblagép külseje. Az Apple eredetileg a tervező csapattal kezdte a munkát, de most a beszerzési részleg veszi át, hogy a költségeket optimalizálják. A cég fő célja, hogy költséghatékony, mégis innovatív készüléket hozzon létre.

Egy kis gondot okozhat a kijelző és a zsanérok tervezése. Az Apple szeretné elkerülni a kijelző esetleges redőzését. Úgy hallottuk, a Samsung és az LG lehetnek azok, akik segítenek ezen a problémán. A zsanérok beszerzése nem okoz gondot az Apple számára, de egy egyszerűbb és költséghatékonyabb dizájnt keresnek.

A DigiTimes információi szerint az új összecsukható táblagép tömeggyártása 2025-ben indulhat be, ami friss lendületet adhat a táblagép piacnak.