A Windows 11 megjelenése meglepte az embereket, mert azt gondoltuk, hogy a Microsoft a Windows 10 bemutatása után már nem fog bejelenteni ennél nagyobb számjegyű verziókat. Akkoriban két forgatókönyvet képzeltünk: vagy a 10-es verzió marad fennálló, vagy az operációs rendszer egyszerűen csak Windows néven folytatódik, időnként kisebb-nagyobb frissítésekkel.

Windows 12

Ennek ellenére a Windows 11 megérkezett. Most az AndroidAuthority publikációja alapján arról szólnak a hírek, hogy mikor jelenhet meg a laptopokra és PC-kre szánt operációs rendszer következő iterációja.

A Windows 11 hivatalosan 2021. október 5-én került bemutatásra. A Windows 10 debütálása után hat évvel érkezett meg. Mindezek előtt azonban a Microsoft sokkal következetesebb volt, két-három évente új operációs rendszereket dobott piacra. 2009-ben például a Windows 7, 2012-ben a Windows 8, majd rövid időn belül a Windows 8.1 is megjelent. A Windows 10 pedig 2015-ben került bemutatásra. Ha ezt a “receptet” követik, akkor a Windows 12 bemutatójára valószínűleg az idei év második felében, talán ősszel kerül sor.

A béta verzió várhatóan 2023-ban lesz elérhető, míg a hivatalos, végleges verzió 2024-re van tervezve. Mindazonáltal ajánlott ezeket az előrejelzéseket csupán pletykaként kezelni, mivel a Microsoft még nem erősítette meg a „Windows 12” néven ismert operációs rendszer bemutatkozását. Korábban már jelentek meg információk az interneten, és az online közösség számos tagja 2024-es évet emleget a Windows 11 debütálása utáni három évvel.

Az idén a Microsoft nagy hangsúlyt helyez az MI technológiákra, amelyek népszerűsége a Bing által kifejlesztett, ChatGPT alapú chatbot bemutatása óta növekszik. Egy új operációs rendszer, például a „Windows 12” bevezetése, amely MI technológiákat integrál, képes lehet javítani a cég népszerűségét és növelni a profitját. Most már csak az a kérdés maradt, hogy vajon a pletykák végül igaznak bizonyulnak-e.