A közeljövőben új iPad Pro és iPad Air modellek kerülhetnek piacra, amelyek az Apple M3 lapkával lesznek felszerelve, és OLED panellal érkezhetnek. Az Apple, a híres Cupertino-i vállalat, úgy tűnik, új fejezetet nyit az iPad-sorozat történetében, mivel hosszú idő óta először jelentettek be új modelleket a Pro szériában. A pletykák szerint a májusi bevezetés új dimenziót nyithat a tablet-piacon, különösen az OLED technológia és a különböző kijelzőopciók – matt és fényes – bevezetésével, bár ez utóbbi hír még kérdőjeles.

OLED panel és M3 lapka: az Apple újratölti az iPad Pro és Air sorozatot
OLED panel és M3 lapka: az Apple újratölti az iPad Pro és Air sorozatot

Az új iPad Pro modellek, 11 és 12,9 hüvelykes méretekben, várhatóan a májusi dátumon debütálnak, amit a vállalat és több forrás is megerősített. Ez az időpont egybeesik az Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) 2024 előtt egy hónappal, ami extra figyelmet és izgalmat generálhat a termékek iránt. Az iPad eladások az elmúlt években csökkentek, így az Apple nagy reményeket fűz az új modellek piacra dobásához.

Az újdonságok közé tartozik az M3 lapkakészlet, amely jelentősen megemeli a teljesítményt, valamint az új Apple Pencil és Magic Keyboard támogatás, amelyek az új iPad Pro modellekkel együtt kerülhetnek bevezetésre. Külön érdekesség, hogy az új stylus támogatást kap a Vision Pro headsethez, ami új lehetőségeket nyithat meg az interaktivitás és a multimédia terén.

Az iPad Air szintén frissül, először két méretben, 11 és 12,9 hüvelykben, ahogy a Pro modellek. Ez a lépés azt sugallja, hogy az Apple szeretne szélesíteni az elérhető opciók skáláját, hogy minden felhasználói igényt kielégítsen. A termékek piacra bocsátása eredetileg e hónap végére volt tervezve, de a gyártásbeli késedelmek miatt az eseményt elhalasztották.

A következő hónapokban tehát új fejleményekre számíthatunk az Apple táblagép frontján, ami új lendületet adhat az iPad eladásoknak, és újraélesztheti a felhasználók érdeklődését a prémium kategóriás tablet-szektorban.