Az ismert közösségi média óriás, a Meta, nemrégiben jelentette be legújabb frissítését a Facebook mobilalkalmazásához, amelyet a felhasználói élmény javítására szántak. Az új funkciók nem csupán a tartalomkészítőket, hanem azokat is szolgálják, akik szívesen néznek videókat a platformon. A frissítésnek köszönhetően megjelenik egy külön fül a videókhoz, a tartalomkészítők pedig feltölthetnek HDR minőségű tartalmat, és közvetlenül a mobilalkalmazásban szerkeszthetik a videóikat. Lássuk a részleteket!

Külön video fül a Facebookon: Egyszerűbb navigálás és jobb felhasználói élmény

A videószerkesztési folyamatot jelentősen leegyszerűsíti az új frissítés. A szerkesztési funkciók mind a Facebook alkalmazásban, mind a Meta Business Suite-ban elérhetők. A tartalomkészítők megvághatják a Reels videóikat, illetve a hagyományos, szélesvásznú formátumú videóikat, valamint hozzáadhatnak matricákat, effekteket, szöveget és audiót az újonnan bevezetett eszközök segítségével. A Facebook alkalmazás mostantól támogatja a HDR minőségű videók feltöltését is.

Külön video fül a Facebookon: Egyszerűbb navigálás és jobb felhasználói élmény

Az alkalmazásban a videónézési élmény is egységes lett. Megjelenik egy külön “Videók” rész, ahol megjelenik a “Neked” tartalom, az élő adások, a Reels videók és a zene is. A videókeresési élmény is javul az új “Felfedezés” opcióval. Ajánlott videókat találunk itt, amelyek a régió, a hashtag-ek és a kedvenc témáink alapján válogatottak.

Külön video fül a Facebookon: Egyszerűbb navigálás és jobb felhasználói élmény

Az újítások következtében a Reels videók egységesítésre kerültek, így megjelennek mind az Instagramon, mind a Facebookon. A tartalomkészítők így több követőt és több megtekintést szerezhetnek, a felhasználók pedig könnyedén hozzászólhatnak bármelyik alkalmazásból, anélkül, hogy el kellene hagyniuk az adott alkalmazást.

A Meta kiemeli, hogy ez csak a kezdet, a Facebook fejlesztői számos további izgalmas funkciót készítenek elő, különösen a tartalomkészítők számára. Ezeknek köszönhetően a tartalomkészítők erősebb közösséget építhetnek, és nagyobb bevételre tehetnek szert a videóik monetizálása révén.