Az Asus legújabb okostelefonja, a Zenfone 11 Ultra még hivatalos bemutatója előtt került listázásra egy cseh kereskedőnél, így előzetesen bepillantást nyerhetünk az eszköz várható európai piaci árába. A gyártó már megerősítette a készülék március 14-i, azaz a következő héten esedékes debütálását, ezáltal a cseh listázás révén információkhoz jutottunk a telefon árazásáról és különféle konfigurációiról Európában.

Az előzetes információk szerint a Zenfone 11 Ultra két változatban jelenik meg. Az alapmodell, amely 12 GB munkamemóriával és 256 GB belső tárhellyel bír, körülbelül 986 eurós árcédulát kap. Ezzel szemben a magasabb kategóriájú verzió, amely 16 GB RAM-ot és 512 GB tárhelyet kínál, valamivel többe, körülbelül 1045 euróba kerül majd. A YTECHB hírportál értesülései szerint ezek a kezdeti árak akciós ajánlatok lehetnek, tehát más régiókban magasabb árak is előfordulhatnak.

ASUS Zenfone 11

A készülék műszaki jellemzőit illetően az előlapi dizájn hasonlít az ROG Phone 8 Pro modellére. A hátlapi megjelenés azonban átalakul: új színek kerülnek bevezetésre, a figyelemfelkeltő LED-ek megszűnnek, ám a fotómodul egyedi tervezése megmarad. A játékokhoz tervezett gombok és a második USB-C csatlakozó is eltűnik, a képfrissítési gyakoriság pedig 165 Hz-ről 144 Hz-re csökken.

A hardver tekintetében egy Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 lapka, egy 5500 mAh kapacitású akkumulátor kerül beépítésre, amely 65W-os vezetékes és 15W-os vezeték nélküli töltést támogat. A fényképezés terén egy Sony IMX890 érzékelővel ellátott főkamera várható gimbal stabilizációval. Különösen figyelemre méltó, hogy a telefon 3,5 mm-es jack csatlakozóval és sztereó hangszórókkal is rendelkezik majd.

A hivatalos bemutató alkalmával, március 14-én több részlet is kiderülhet.