A Motorola hamarosan piacra dobja legújabb zászlóshajó készülékét, az Edge 50 Pro-t, amely az Egyesült Államokban Edge+ (2024) néven lesz ismert. A nemrégiben nyilvánosságra hozott információk betekintést engednek a készülék tervezésébe és műszaki adataiba, amelyek jelentős fejlesztéseket sejtetnek az előző modellhez képest. A készülék hátlapját egy ívelt panel borítja, amely elegánsan integrálja a kameramodult, és három vonzó színben – fekete, lila és ezüst – lesz kapható. Az ezüst változat különösen figyelemre méltó a finom mesterséges bőr textúrájával.

A kamera rendszer az Edge 50 Pro egyik kiemelkedő tulajdonsága, amely egy 50 megapixeles fő szenzort tartalmaz f/1.4-es nagy nyílásértékkel, így ígéretes teljesítményt kínál gyenge fényviszonyok mellett is. A készülék továbbá egy ultra-széles látószögű és egy 6-szoros optikai zoommal rendelkező telefotó kamerával bővül, mindkettő lézeres autofókusszal és optikai képstabilizátorral rendelkezik, biztosítva a részletgazdag és éles képeket minden helyzetben.

A 6,7 colos kijelző 165Hz-es frissítési ráttával garantálja a sima és lenyűgöző vizuális élményt. A belső hardvert a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 processzor adja, 12 GB RAM kíséretében, amely ígéretes teljesítményt nyújt a multitasking során és a számításigényes alkalmazások esetében is.

Az akkumulátor kapacitása 4,500 mAh, amely a gyors töltési lehetőségeknek köszönhetően – 125W-os kábeles és 50W-os vezeték nélküli – nem hagy cserben. Kínában a készülék várhatóan Motorola X50 Ultra néven jelenik meg, kifejezetten az ottani piac igényeinek megfelelő MI funkciókkal. A készülék bemutatójának pontos időpontja még nem ismert, de várhatóan az április első hetében kerül sor rá, így a Motorola Edge 50 Pro ígéretes szereplőnek tűnik a prémium okostelefonok piacán.