Az Apple úgy tűnik, komolyan veszi a hajlítható képernyők kihívásait, egy új szabadalommal, amely innovatív megoldásokat ígér az egyik leggyakoribb probléma, a zavaró és esztétikailag nem kívánatos ráncok megszüntetésére. A hajlítható képernyős eszközök felhasználói el vannak ragadtatva a méretváltoztatás lehetőségétől, ám gyakran bosszantja őket a ránc jelenléte és megjelenése.

Pletykák már egy ideje arról szólnak, hogy az Apple egy hajlítható eszközt tervez piacra dobni, és a főként kezelt problémák között szerepel ez a ránc kérdése. Egy friss szabadalom most konkrét bizonyítékot szolgáltat arra vonatkozóan, hogy az Apple milyen technikákat – például az üveg vékonyítását és kémiai kezeléseket – vizsgál a ránc ellenállóbbá és kevésbé láthatóvá tételére.

Az innováció az érintett képernyő üvegének vékonyításában rejlik a hajtás helyén, azzal a céllal, hogy a képernyő felső része lapos maradjon, így az ujjak érintésekor és simításakor ne érezhető legyen a ránc. A kijelző alá alkalmazott „polimer” kezelés hivatott növelni az eszköz tartósságát. Ez a polimer a képernyővel együtt hajlik és ível, megőrizve annak formáját és – az Apple reményei szerint – megakadályozva a ránc kialakulását.

Bár a szabadalom bonyolultnak tűnhet, azt mutatja, mennyire komolyan veszi az Apple a hajlítható eszközök fejlesztését. Ming-Chi Kuo, az Apple termékeiről gyakran pontos előrejelzéseket tevő elemző szerint az első hajlítható Apple eszközök legkorábban 2027-ben jelenhetnek meg. Így még van időnk, mire ezt az új technológiát, például egy hajlítható iPad vagy iPhone formájában láthatjuk. Addig is az iPhone 16 és a következő generációs, nem hajlítható iPad-ek szolgálhatnak érdeklődési pontként.