A Google Pixel 7a az idei év egyik leginkább várt telefonja, amelynek bemutatását a 2023-as Google IO rendezvényen tervezik. A keresőóriás május 10-én, az Egyesült Államokban tartandó eseményen várhatóan leleplezi a Pixel 6a utódját. A megjelenés előtt számos szivárgás és kép látott már napvilágot a készülékről.

A MySmartPrice információi szerint a Google Pixel 7a három színben lesz kapható: fehér, szürke és világos égkék. A hivatalos marketingnevek még nem ismertek. A telefon külseje nagyon hasonlít az előd Pixel 6a modellre, dupla hátlapi kamerával és LED villanófényel. Az előlapi kamera középen, egy kis lyukban kapott helyet.

A képeken jól láthatóak a vastag keretek a készülék minden oldalán, és az oldalsó gombok elrendezése is az előző modellhez hasonlít. Bár a Google várhatóan bejelenti a három színválasztékot a rendezvényen, a különböző színek elérhetősége régiók szerint változhat, mint a Pixel 6a esetében történt.

A várható jellemzők között szerepel egy 64 MP-es fő kamera, egy 12 MP-es ultraszéles látószögű érzékelő, akár 256 GB belső tárhely, 8 GB RAM és egy 10,8 MP-es előlapi kamera. A telefon 6,1 hüvelykes OLED kijelzővel és 90 Hz-es képernyőfrissítési rátával érkezik, valamint a teljesítményben is növekedést várhatunk a Tensor G2 SoC használatával. A készülék 5W-os vezeték nélküli töltést támogat és Android 13 rendszerrel debütál.

Érdemes megemlíteni, hogy a MKBHD videó bloggere által végzett felmérés szerint a Pixel 7a elődje, a Pixel 6a, 2022-ben az egyik legjobb kameratelefonnak bizonyult. Tehát mindenképpen érdemes lesz odafigyelni az újonnan érkező készülékre.

MKBHD felmérés: