Idén a Google dobta piacra első összecsukható telefonját, a Pixel Foldot. Az előrendelési időszak már véget ért, így az új készülék néhány napja már a vásárlók kezében van. Nemrégiben JerryRigEverything durabilitási tesztnek vetette alá a telefont, így ma láthatjuk, mennyire ellenálló a Google összecsukható készülék portfóliójának első tagja. A videót és a további részleteket lentebb találod.

A Google Pixel Fold összecsukható telefonja vajon tényleg bírja a strapát? JerryRigEverything keményen próbára tette

A teszt az külső kijelző vizsgálatával kezdődik. A kijelzőt Gorilla Glass védi, így a karcolások csak a Mohs-skála 6-os és 7-es szintjén jelentkeznek. Az összecsukható kijelzőt egy külső műanyag réteg védi, ezért a karcolások már a 2-es és 3-as szinten is láthatóak a hegyes végű tesztelő eszközzel végzett karcolásoknál.

Zack kipróbálja a Google által beépített zsanért is, próbálva megállapítani, mennyire ellenálló a telefon a porral szemben. Tulajdonképpen szó szerint földről beszélünk, de a zsanér ellenáll, és a telefon nem szenved hibát. Ezzel szemben a hajlítási teszt (Bend test) nem mutat túl jól.

Ha rossz irányba hajlítják, az egész szerkezet tönkremegy, és ehhez nem is kell túl nagy erő. A YouTuber szerint léteznie kellene egy blokkolónak, amely megakadályozza a felhasználókat abban, hogy a telefont az ellenkező irányba hajlítsák, ahogy a Samsung is teszi a Galaxy Z Fold modellek esetében.

Végül a telefon teljesen tönkreteszi, és gondolom, hamarosan láthatunk majd egy boncolást is JerryRigEverything-től.