Miközben a Sony és a Microsoft a PlayStation 5 és Xbox Series S/X konzolok értékesítésén fáradozik, a Nintendo Switch hat éves múltja ellenére is töretlen népszerűséget élvez. A japán cég ezzel a termékével elképesztő eladási rekordokat döntött. Egy ideje már hallani, hogy készül a Nintendo Switch új generációja, a Nintendo Switch 2. Most az derült ki, hogy a konzol már titokban bemutatásra került a nemrég megrendezett Gamescom 2023-on.

A Gamescom-on friss laptopok, asztali gépek és perifériák mellett új játékok is napvilágot láttak. Úgy tűnik, a Nintendo is jelen volt az eseményen, és zárt ajtók mögött beszélt az új konzoljáról fejlesztőknek és a sajtónak.

Ebből két dologra lehet következtetni a közeljövőben. Először is, valószínűleg több konkrét információ kerül majd napvilágra erről az új eszközről. Másodszor, a Nintendo is hivatalosan bemutathatja a konzolt, talán még az év vége előtt. Az új Switch konzolt 2024 közepére várják a boltokba, ebben az időszakban pedig az új konzolhoz szánt játékok is megjelenhetnek.

Korábbi szivárgások alapján tudjuk, hogy az új konzol ára körülbelül 399 dollár (kb. 135 000 Ft) lehet, és HD (720p) vagy Full HD (1080p) kijelzővel érkezik majd. HDMI 2.1 csatlakozóval is rendelkezik majd, de 120Hz-es képfrissítési rátát nem támogat. A jó hír az, hogy a játékokat 4K minőségben is élvezhetjük televíziókon. A gép belsejében egy NVIDIA Tegra T239 lapka dolgozik majd, 16 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel.

Most már csak az a kérdés maradt, hogy mennyi igaz ebből az információból, és vajon a Nintendo valóban bemutatja-e az új konzolt az év vége előtt. Ahogy már említettük, az új konzol 2024-ben kerülhet először előrendelésre a kereskedőknél.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!