Szóval, ha még nem ismered a Tecno márkát, itt az ideje, hogy megismerd. Különösen figyelemre méltó az általuk kínált, zsebbarát összecsukható telefonok piacára dobott Phantom V Fold, amit az MWC 2023 keretében mutattak be. Most pedig egy új, még merészebb lépésre szánták el magukat: bemutatták a Phantom Ultimate hajlékony okostelefont, amelynek képernyője kibővíthető. Lássuk is miröl van szó!

A Phantom Ultimate egyelőre még koncepciószinten van, de már így is izgalmas. Egyetlen motorral rendelkezik a kijelző kiterjesztéséhez, méghozzá egy 6,55 hüvelykes képernyőről egészen 7,11 hüvelykig. Az LTPO AMOLED kijelző 2296 x 1596 pixel felbontású, 388 PPI és magas frissítési rátával büszkélkedhet. Kicsi formájában, amikor a kijelző nincs kiterjesztve, a hátulja mint egy másodlagos kijelző funkcionál, Always On Display (AOD) funkcióval.

A Tecno bemutatja az összecsukható telefonok után az új hajlékony Phantom Ultimate koncepciót
A Tecno bemutatja az összecsukható telefonok után az új hajlékony Phantom Ultimate koncepciót

Az eszköz 9,93 mm-es vastagsággal rendelkezik, és a Tecno szerint könnyedén használható egy kézzel, amikor kompakt formájában van. A kiterjeszthető részét strapabíró üveg védi. Még nem állnak rendelkezésre konkrét specifikációk, de valószínű, hogy a Tecno hamarosan piacra is dobhat egy ilyen eszközt, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a Phantom V Fold is először koncepció formájában került bemutatásra.

Tecno Phantom Ultimate