Július 10-én, a Galaxy Unpacked eseményen, Párizsban mutatják be a Samsung Galaxy Ringet. A várakozás közepette a 91mobiles felfedezte egy Samsung okosgyűrű szabadalmi bejelentését, amelyet 2024 májusában nyújtottak be az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához. Ez a szabadalom kulcsfontosságú részleteket és dizájn elemeket fed fel, amelyek alapján feltételezhetjük, hogy egy lehetséges utód, talán a Galaxy Ring 2 érkezhet.

Kijelzős Samsung Galaxy Ring a láthatáron
Kijelzős Samsung Galaxy Ring a láthatáron

A Samsung Galaxy Ring előzetesek egy teljesen kerek gyűrű dizájnt mutatnak, a szükséges szenzorokkal az belső rétegben. Az új verzió azonban, amely a szabadalmakban jelent meg, egy négyzetes külső réteget és egy kerek belső réteget tartalmaz, a szükséges szenzorokkal.

A gyűrű kissé hosszúkás, és nem egyetlen kerek gyűrű dizájnnal rendelkezik. Elképzelhető, hogy a külső réteg egy kijelzőt is tartalmazhat, amely valószínűleg az edzések statisztikáinak, pulzusnak, értesítéseknek és hívásriasztásoknak a megtekintésére szolgálna. Tekintve, hogy a Samsungról van szó, valószínűleg AMOLED panelről beszélhetünk.

Kijelzős Samsung Galaxy Ring a láthatáron

A szabadalmi képek alapján a Galaxy Ring támogatja az EKG mérést, és tartalmaz hőmérséklet-szenzort, gyorsulásmérőt, ujjlenyomat-érzékelőt és egy kapcsolót is. Mivel a Samsung Galaxy Ring éppen most kapott szabadalmi listázást, nem lehet biztosan tudni, hogy ez valósággá válik-e.

Kijelzős Samsung Galaxy Rin
Kijelzős Samsung Galaxy Rin

A kijelző egység beépítése egy kisebb gyűrűszerű területbe komoly technikai kihívást jelent. Lehetséges, hogy ez csak egy potenciális dizájn ötlet marad, mint a Samsung OLED headset, OLED kijelzős Smart Speaker, Cling Band OLED kijelzővel és mások, amelyeket a 2024-es MWC-n mutattak be.

A Samsung Galaxy Ring várhatóan július 10-én debütál. A Samsung Health alkalmazás APK bontása felfedett néhány funkciót, köztük a stressz monitorozást, amely elektrodérás aktivitást, bőr hőmérsékletet, pulzusváltozékonyságot és aktivitási szinteket figyel, pulzusmérést az ujj területén, horkolásérzékelést, amelyhez a telefon közelsége szükséges, és ciklusfigyelést, amely a bőr hőmérséklet elemzésével működik.