A hosszú várakozás után az elektromos járművek szerelmeseinek örömére a Tesla első Cybertruck modellje végre elhagyta a texasi Gigafactoryt. A cég ezt a fontos hírt Twitteren jelentette be, ami a várakozó, foglalással rendelkező ügyfelek körében hatalmas izgalmat generált. Ők ugyanis 2019. november óta, amikor az eredeti Cybertruck prototípust bemutatták, várakoztak erre a pillanatra.

Az első Texasban gyártott Tesla Cybertruck modellről szóló tweet egy képkockát mutatott be a gyártósorban történő összeszerelésről. A nyilvánosság csak a jármű egyes részeit láthatta, például az üvegtetőt, a szélvédőt és az oldalablakokat, de a látottak alapján a készülő pickup hasonlított a korábbi prototípusokra.

A Cybertruck bemutatása a Tesla számára új termékcsaládot jelent, hiszen ez a márka első pickup modellje. Egyben ez az elektromos járművek piacán is fontos lépést jelent, mivel a pickupok jelentős szegmenseket képviselnek az autóeladásokban, különösen az Egyesült Államokban.

Tesla Cybertruck

Elon Musk, a Tesla vezetője korábban utalt rá, hogy a gyártás teljes kapacitással való elindulása után évente 250 000 és 500 000 Cybertruck is eladható. Ugyanakkor a modell gyártása jelentős kihívásokat jelent, hiszen a járműváz Ultra-Hard 30X hidegen hengerelt rozsdamentes acélból készül, ami újdonság az autóiparban, és nehezíti az alacsony gyártási költségek elérését.

A Cybertruck megjelenése jelentősen eltér az autóiparban megszokottaktól, ami szintén hozzájárulhat a modell figyelemfelkeltő hatásához. Az átadó esemény várhatóan 2023 szeptemberében kerül megrendezésre, azonban a nagy volumenű gyártás csak 2024-ben várható. Tekintettel az állítólagosan 1,6 millió előrendelésre, a gyártás beindítása jelentős nyomást gyakorolhat a cég működésére.