A OnePlus idén augusztusban jelenti be első összecsukható telefonját. A tervek szerint a készülék a Galaxy Z Fold 5 közvetlen versenytársa lesz. Az új modellről már számos renderelt kép és specifikációs adat került fel a webre, de a hivatalos névadás még várat magára. A OnePlus nem kívánja a megszokott trendeket követni, új, eddig nem látott névvel szeretne betörni ezen piaci szegmensbe. Emiatt a feltételezett “OnePlus V Fold” név vélhetően nem kerül majd alkalmazásra. További részleteket az alábbiakban találsz.

Milyen néven debütál a OnePlus első összecsukható telefonja?

A tippelő, Max Jambor szerint a OnePlus több névopciót is fontolgat a készüléknek. A “OnePlus Fold” vagy “V Fold” helyett az “OnePlus Open” név merült fel. Bár nem túl ihletett név, de lehetőséget biztosít a OnePlustnak a versenytársaktól való elkülönülésre. Megtudtuk továbbá, hogy további nevek is felmerültek, mint az OnePlus Wing, Edge, Prime vagy Peak.

 

Lehetőség van arra is, hogy a telefon más néven jelenik meg Kínában, míg globális szinten egyszerűbb, az összecsukhatóság jegyében a “V Fold” név maradhat.

Emlékeztetőként, az új készülék 8 hüvelykes, QHD+ felbontású, összecsukható kijelzővel, külső 6.5 hüvelykes, Full HD+ felbontású panellel jelenik meg, mindkettő 120Hz frissítési rátával. A gép belsejében Snapdragon 8 Gen 2 lapka dolgozik, a készülék pedig 4800 mAh kapacitású akkumulátorral, 67W-os vezetékes gyorstöltéssel és hármas hátlapi kamera beállítással kerül majd forgalomba.

Augusztus közeledtével a vállalat hamarosan teaser-eket és a bemutató pontos időpontját is közzéteszi első összecsukható telefonjáról.