Az idei berlini technológiai vásár, az IFA 2023, már megkezdődött. Samsung ma mutatta be legújabb innovációit a csatlakozott otthonok számára. A sajtótájékoztatón a vállalat bemutatta, hogy a SmartThings szolgáltatás hogyan segít az embereknek abban, hogy azokra az aspektusokra fókuszáljanak, amelyek a legfontosabbak számukra – energia-megtakarítás, biztonság fokozása, minőségi szórakozás, valamint a mindennapok hatékonyságának növelése.

Már zajlik a berlini IFA 2023 technológiai vásár, ahol a Samsung ma bejelentette a csatlakoztatott otthonok legújabb fejlesztéseit. A sajtótájékoztatón a vállalat bemutatta, hogyan segíti az embereket a SmartThings szolgáltatás energiamegtakarításban, biztonság növelésében és a napi élet hatékonyságában.

A SmartThings ökoszisztéma folyamatosan fejlődik és lehetővé teszi a 285 millió regisztrált felhasználó számára, hogy igényeiknek megfelelően alakítsák és személyre szabják otthonaikat, egyszerűen csatlakoztatva és irányítva több különféle eszközt és intelligens készüléket egyetlen alkalmazáson keresztül.

A Samsung jelenléte az IFA 2023-on azt is jelentette, hogy bemutatták egy európai fogyasztók körében végzett kutatást, annak érdekében, hogy megértsék az otthoni technológia iránti igények változásait. További részletek alább.

Otthoni élmény javítása

A SmartThings segítségével a felhasználók bárhonnan irányíthatják otthonukat, gondtalanul élvezhetik szabadidejüket és növelhetik biztonságukat. A Samsung által ma bemutatott kutatás alapján tízből hét fogyasztó (71%) egyetértett azzal, hogy a technológia pozitív hatással van mindennapi életükre, beleértve a barátokkal és családdal való interakciót, a háztartási teendők elvégzését és a hobbik felfedezését.

Samsung Food

Nemrég írtunk arról, hogy a főzés szerelmesei mostantól még jobban élvezhetik szenvedélyüket a Samsung Food – az új minden-egyben alkalmazás segítségével, amely receptek mentésére, étkezések tervezésére és élelmiszervásárlásra szolgál. A szeptember 31-i sajtótájékoztatón bejelentett Samsung Food alkalmazás 104 országban, tíz különböző nyelven érhető el, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy jobb és személyre szabott döntéseket hozzanak étkezés, egészség és főzés terén.

Az év végéig, a Food AI segítségével, a Samsung Food képes lesz személyre szabott recepteket biztosítani mindenki diétájához – például vegán változatok alkalmazásával is. További információkat az új Samsung Food alkalmazásról itt találtok!

Gondoskodás a bolygónkról

A Samsung elkötelezett abban, hogy olyan termékeket és szolgáltatásokat fejlesszen, amelyek segítenek az embereknek pénzt megtakarítani és hozzájárulnak egy jobb bolygó megóvásához. A fogyasztók 77%-a keres olyan technológiai termékeket, amelyek segítenek energiát megtakarítani – mind a költségeik csökkentése, mind a bolygó érdekében.

Gondoskodás a bolygónkról

Két harmada (67%) a fogyasztóknak fontosnak tartja, hogy a következő eszközük képes legyen csatlakozni egy alkalmazáshoz, ami lehetővé teszi számukra az energiafogyasztás monitorozását és csökkentését. A megkérdezettek 72%-a aggódik az otthoni elektromos készülékek működtetési költségei miatt. A SmartThings Energy mód az elektromos készülékek és tévék esetében használható az energia- és üzemidő-optimalizálásra.

Példaként megjelenik az AI Energy mód a SmartThings Energy-ben, amely lehetővé teszi a mosógép energiafogyasztásának monitorozását és csökkentését, így ugyanannyi elektromos energiával három ciklust végezhet el ahelyett, hogy csak egyet.

Példaként megjelenik az AI Energy mód a SmartThings Energy-ben, amely lehetővé teszi a mosógép energiafogyasztásának monitorozását és csökkentését, így ugyanannyi elektromos energiával három ciklust végezhet el ahelyett, hogy csak egyet.

A fűtési technológiák, például a hőszivattyúk, gyorsan növekvő piacon vannak, és a Samsung ebben az irányban is élen jár. 2022 óta a Samsung intelligens léghő-hőszivattyúinak növekedése 97% volt. Ezek csatlakoztathatók háztartási melegvíz-tárolókhoz, vagy alternatívaként használható az all-in-one Samsung Climate Hub megoldás.

A hőszivattyúk szintén csatlakoztathatók a SmartThings ökoszisztémához, így energiafogyasztásuk monitorozható és személyre szabható a felhasználók által preferált környezetnek megfelelően. A legújabb hőszivattyú-szolgáltatás egy magas hőmérsékletű monoblokk egység R290 hűtőközeggel, és szeptemberben lesz piacra dobva.

Egy biztonságos otthon

A Samsung megérti az intelligens technológia generációkon átívelő biztonságnyújtó képességét. A biztonság egyike a fogyasztók számára fontos témáknak. Az, hogy egyedül élnek otthon (54%), hogy biztonságban érzik magukat, amikor egyedül vannak otthon (39%), és hogy családjuk biztonságban van, amikor ők nincsenek otthon (39%), az intelligens technológia kulcselőnyeinek tartják.

Egy biztonságos otthon

A SmartThings ökoszisztéma olyan partnereket is magában foglal, akik elkötelezettek abban, hogy segítsenek az embereknek otthonaikat és szeretteiket biztonságban tartani. Ide tartozik most a Yale, egy vezető márka a házbiztonság terén. A Yale Linus, Smart Lock és az új Smart Opener a kapukhoz és garázsokhoz lehetővé teszi az ajtók távolról történő zárolását az alkalmazás segítségével.

A jövő feltárása intelligens technológia által

A vállalat a technológia által nyújtott lehetőségek köré épített jövőbe történő befektetést tervez. Ennek megfelelően a Samsung célul tűzte ki, hogy az intelligens otthon technológiát könnyebben hozzáférhetővé tegye. A kutatás azt mutatta, hogy az európaiak negyede tartja az intelligens technológia beépítését kulcsfontosságú tényezőnek a következő otthonuk beszerzésekor, és a válaszadók több mint háromnegyede (77%) nyilatkozott úgy, hogy az teljesen funkcionális intelligens otthonok iránt érdeklődnek.

Intelligens otthonok a közeljövőben: Az új termékek és partnerek, amelyek megjelennek a SmartThings ökoszisztémában.

A Samsung megérti ezen lehetőségek fontosságát és arra törekszik, hogy ezeket valósággá tegye, továbbá hisz az együttműködés erejében, amikor arról van szó, hogy továbbvihessék ezt a víziót. Az ABB Smart Buildings-szel és az európai piacvezető otthoni inverterek terén tevékenykedő SMA vállalattal kötött partnerség révén a Samsung reméli, hogy még szorosabb kapcsolatot teremthet az emberek és otthonaik között azzal, hogy az intelligens technológiát már a vásárlás előtt beépítik a házakba.

Az ABB és SMA termékeinek beépítésével a SmartThings Energy rendszerbe, az otthonok még biztonságosabbá, okosabbá és fenntarthatóbbá válhatnak. Ezen eszközök segítségével az emberek képesek lesznek az optimális időpontban aktiválni különböző eszközöket, figyelemmel kísérni és szabályozni az energiafogyasztást a használati mód alapján, valamint optimalizálni az energiagazdálkodást a napenergia termelésére alapozva.