A 2023-as MWC vásáron a Redmi minden korábbi rekordot megdöntött a töltéstechnológiát illetően. A vállalat bejelentette a 300W-os vezetékes töltési technológiát, és bemutatta ennek képességeit egy Redmi Note 12 Pro+ prototípuson keresztül. A Digital Chatter tipster szerint idén már láthatunk a vállalat portfóliójában egy hivatalosan forgalmazott készüléket, amely támogatja az új töltéstechnológiát. További részleteket alább találhatnak.

Idén 300W-os vezetékes töltés válik elérhetővé; Redmi bemutathat egy ultra-gyors töltést képes okostelefont

Korábbi információk szerint a Redmi Note 12 Pro+ modifikált változatának 4100 mAh-s akkumulátora volt. Így a készülék 0-ról 50%-ra töltése körülbelül 2 perc alatt történt, míg a teljes töltés csupán 5 percet vett igénybe. A töltéstechnológia új design-t és anyagokat igényel, amelyek az okostelefonok, az akkumulátorok és a használt tápegységek összetevőiben is megtalálhatók.

A 6:2-es egyedi tápellátási architektúra 98%-os hatékonyságot biztosít a töltés során. Annak ellenére, hogy óriási teljesítményű töltésről van szó, a Redmi által kifejlesztett technológia nem melegíti túl az okostelefont. Továbbá több mint 2 percig képes a maximális teljesítményen történő töltésre.

Még nem világos, mikor lesz elérhető a közönség számára egy 300W-os vezetékes töltést támogató okostelefon. Biztos, hogy már létezik 240W-os töltési lehetőség a piacon. A Realme GT3 egy ilyen teljesítményű töltést támogató okostelefon, amelyet Alex kolléga az MWC 2023-on “tesztelt”. Információk erről a modellről itt találhatók!

Idén 300W-os vezetékes töltés válik elérhetővé; Redmi bemutathat egy ultra-gyors töltést képes okostelefont

A Redmi Note 12 Pro+ modell nemrég került a piacra. A vállalat által nem módosított változatban “csupán” 120W-os vezetékes töltést támogat. A készülék 5000 mAh-s akkumulátorral, 6,67 hüvelykes AMOLED kijelzővel, 200 MP-es főkamerával és prémium megjelenéssel büszkélkedhet. A Redmi szerint a telefon 0-ról 100%-ra történő töltése körülbelül 19 percet vesz igénybe.

A 300W-os töltés valódi áttörésnek számít az okostelefonok töltéstechnológiájában, és várhatóan nagy hatással lesz a jövőbeni készülékek piacára. Amennyiben a Redmi ténylegesen bevezeti ezt a technológiát, a többi gyártónak is lépnie kell a fejlesztések terén, hogy lépést tudjanak tartani a versenyben. A felhasználók számára pedig ez még gyorsabb töltési időket és még több időt jelent a készülékük használatához.