A felhő alapú tárhely számos lehetőséget kínál, és lehet, hogy már használod is a Google Drive-ot, Apple iCloud-ot, vagy a Dropbox-ot. Azonban, ha több tucat vagy akár több száz GB tárhelyről van szó, havonta elő kell rukkolnod egy kis összeget a fájlok biztonságos tárolásához. Az emberek találékonysága azonban végtelen, és nemrégiben egy olyan program jelent meg az interneten, amely lehetővé teszi, hogy archivált fájlokat tölts fel a YouTube-ra, egy az emberi szem számára láthatatlan videó formátumban. Az alábbiakban részletek.

Az archivált fájlok videó formátumra lesznek konvertálva, és egyszer feltöltve, zajos videoként jelennek meg a YouTube-on. A fejlesztő egy példát is feltöltött a streaming platformra, amelyet itt tekinthetsz meg. A leírásban megtalálod a programot is, amelyet a fájlok konvertálásához használhatsz. Miután ilyen fájlt töltöttél fel, letöltheted a YouTube-ról és visszafejtheted ugyanazzal a programmal.

A probléma az, hogy az archiválási módszer nem túl egyszerű. Legalább 2 x 2 pixeles adatblokkokat használ, mivel a YouTube tömörítési algoritmusa megpróbálja módosítani a fájlokat, hogy minél több helyet takarítson meg. Az adatok védettek, de a fájlok nagyobb helyet foglalnak. Például egy 1 GB-os RAR archívum 4 GB-os méretre növekszik a videó formátumba történő konvertálás után.

Az ötlet érdekes, de nem túl praktikus, és nagy esély van rá, hogy a YouTube bevezet egy olyan módszert, amely blokkolja az ilyen típusú fájlok feltöltését. Természetesen nem ajánlott fontos adatokat ilyen módon feltölteni, mivel azokat a közeljövőben törölhetik.

Ha ingyenes felhő alapú tárhelyre van szükséged, a Telegram üzenetküldő alkalmazás kínál egy ilyen funkciót, amelyet „Mentett üzenetek” néven ismerhetsz. Ide küldhetsz fájlokat, archívumokat, képeket, GIF-eket, és a tartalom titkosított. A mentett fájlok küldését, elérését és letöltését bármelyik, a fiókodhoz csatlakoztatott eszközről elvégezheted.