A Huawei egy új összecsukható telefon bemutatására készül, amely a Nova sorozat része lesz, és Kirin 9010E processzorral érkezik. A hírek a Weibo-n keresztül érkeztek, egy „Dingjiao Digital” nevű tippelőtől.

A hírek a Weibo-n keresztül érkeztek, egy „Dingjiao Digital” nevű tippelőtől.

A Huawei Nova sorozat első összecsukható telefonja várhatóan augusztusban debütál. Az ár körülbelül 550 dollár lesz, ami megfizethetőbbé teszi a Huawei Pocket 2-vel szemben. Ez az árazás célja, hogy több felhasználót vonzzon, akik kedvelik ezt a kompakt formátumot.

Technikai adatok

  • Lapka: Kirin 9010E, amely hexa-core chipkészlet és 750MHz-es Maleoon 910 GPU-t tartalmaz. A fő mag frekvenciája 111MHz-el alacsonyabb a Kirin 9010-hez képest.
  • Kijelző: A külső kijelző nagyobb lesz, több funkcióval, különösen alkalmazások futtatásakor. A belső kijelző valószínűleg hasonlít a Pocket 2 modellhez: egy 6.94 hüvelykes LTPO OLED panel, 1136 x 2699 pixeles felbontással és 2200 nits fényerővel.
  • Dizájn: Az új modell dizájnja eltér a Pocket 2-től, különösen a külső kijelző esetében.

A kamera és akkumulátor specifikációi még nem ismertek. Azonban a Huawei törekvése, hogy versenyképes áron kínálja az új összecsukható telefont, vonzó lehetőséget jelenthet a piacon.