A múlt ősszel a Huawei bemutatta a Nova 10 sorozatot, amely elegáns kialakítású telefonokat kínált, különösen a vloggingra összpontosítva, figyelembe véve a 60 MP-es előlapi kamerát és a 4K videofelvételt. Most, bár csak március van, már a Huawei Nova 11-ről beszélünk, mivel megjelentek az első pletykák a termékről.

Ezek a pletykák a Huawei számára egy forgalmas hét után érkeznek, amikor is bemutatták a Huawei P60, P60 Pro és Mate X3 telefonokat, új órákkal és táblagépekkel együtt. Egy kínai forrásból megtudjuk, hogy a Nova 11 sorozat eddig soha nem látott teljesítményt fog nyújtani, és a Mate és P szériák modelljeivel összehasonlítható teljesítményt fog nyújtani. A Weibo nevű hálózaton dolgozó tech blogger, @Guan azt állítja, hogy a Huawei Nova 11 sorozat már tesztelés alatt áll.

Huawei Nova 11

A készülékek high-end berendezések, Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 processzorral felszerelve, ugyanazt a processzort találjuk a Huawei P60 és P60 Pro 4G változatában is. Ez egy utolsó generációs processzor, amely 2022 közepén jelent meg, de még mindig nagyon erős.

A Nova 11 sorozat egy olyan dizájnt alkalmaz, amely egy “sziget” elhelyezését jelenti a képernyő közepén felül, az Apple Dynamic Island modellje alapján. Igaz, hogy a “sziget” kisebb lesz és egy dupla szelfikamera elhelyezésére szolgál majd, de az alkalmazások különböző funkcióit bemutató kijelzőn is kiterjed.

Még látni kell, hogy milyen lesz a kamerák terén.