A Sony Xperia 1 V, amelyet a Sony a 2023-as év nagy dobásaként tervezett, holnap, május 11-én látni fogja a napvilágot. Egy élő, online közvetítés keretében kerül bemutatásra, melyről itt lentebb olvashatnak többet.

A Sony arra hív minket, hogy május 11-én, 2023-ban, 06:00 órai kezdettel kövessük nyomon az élő bemutatót. A közvetítés a Sony Xperia YouTube csatornán tekinthető meg. A telefon nem ismeretlen a szivárogtatók körében, hiszen már számos render és specifikáció látott napvilágot. Az Xperia 1 Mark 5, ahogy még ismerjük, fehér, fekete vagy zöld színben érhető el, matt kivitelben.

Sony Xperia 1 V élő bemutatója

A készülék továbbra is keskeny testet, sík éleket és az épernyő fölött elhelyezett önálló kamera modult visel. Snapdragon 8 Gen 2 processzort, 12 GB RAM-ot, 5000 mAh akkumulátort és gyors töltést várunk tőle. A modul nem az IMX989 szenzort foglalja magában, ahogyan azt pletykálták, hanem egy Sony IMX858-at, amely a LN2 alacsony zajszintű rögzítési módot kínálja.

A készülék a “Minden fényért egy” mottó alatt érkezik, utalva a kiváló alacsony fényerősségű fotózásra és a csökkentett zajszintű rögzítésre. Az LN2 kiterjeszti a dinamikus tartományt, és a telefon továbbá egy ultrawide kamerát és egy optikai 3X-os, ha nem változó optikai zoommal rendelkező telephoto kamerát is tartalmaz.

A készülékben 120 Hz-es 4K OLED kijelző, IP tanúsítvány és valószínűleg 13 MP-es önálló kamera található. Reméljük, hogy látni fogunk egy új verziót is az Xperia UI-ból.