A mobil lapkák világában számba kell vennünk az Unisoc-ot is, melynek néhány chipsetje az olcsóbb telefonokat célozza meg. Az Unisoc T616-ot számos okostelefonban és 2022-es költségvetési táblagépekben láthattuk. Most viszont az Unisoc T750 5G debütál, egy 6 nm-es gyártási eljárással készült, nyolcmagos processzor, amely továbbra is az olcsóbb eszközök irányába orientálódik. Az alábbiakban részleteket talál.

Új szereplő a piacon: Az Unisoc T750 5G forradalmasíthatja az olcsó okostelefonok világát

A chipset képes a 2G, 3G, 4G és 5G multi-mode hálózatokra, lehetővé téve a két SIM-kártyás telefonoknak, hogy egyszerre két 5G hálózathoz csatlakozzanak. Az octa-core CPU támogatja a VoLTE technológiát, két fő Cortex-A76 magot tartalmaz, amelyek 2GHz-en működnek a teljesítmény érdekében, valamint hat, 1.8GHz-es Cortex-A55 magot az energiahatékonyságért.

A processzor lehetővé teszi az LPDDR4X RAM és az UFS 3.1 tároló integrációját. Az Unisoc szerint az ezzel a chippel rendelkező készülékeknek körülbelül 350.000 pontot kellene elérniük az AnTuTu 9-ben. A fényképezés terén felfedezhetünk egy négy magos ISP-t a Vivimagic motorral (6. generáció). Lehetőséget biztosít a 64 MP-es kamerák integrációjára 2K minőségű felvételkészítési képességgel. Nem nyújt támogatást az OIS számára, csupán az elektronikus stabilizációt (EIS) kezeli.

A CPU képes a Full HD+ felbontású kijelzők integrációjára, 90Hz-es frissítési rátával és HDR10+ kompatibilitással. Ez nyilvánvalóan jelentős fejlesztés az 12nm-es gyártási eljáráson készült Unisoc T616-hoz képest.

Jelenleg még nincsenek olyan eszközök a piacon, amelyekben ez a chipset lenne, de várhatóan az év végén érkeznek. Várhatóan Motorola okostelefonokban és talán még Nokia költségvetési táblagépekben is megjelenik majd ez a processzor.