A telefonos bejelentések áradata közepette majdnem elkerülte figyelmünket a hét, sőt talán az év legnagyobb híre a játék világából: hivatalosan is bejelentették a Counter-Strike 2-t. A Valve által fejlesztett lövöldözős játék megjelenési dátumot kapott, és ingyenesen lesz elérhető. A CS 2 a nyáron érkezik, 11 évvel a CS: GO debütálása után, amely még mindig napi 1,4 millió játékost vonz.

Korlátozott tesztelés már zajlik, egyfajta bétaként, amely csak bizonyos játékosok számára elérhető a Counter-Strike 2-ben. Mit nyújt az új játék? Először is a játékmenetben történnek változások, és a füst most már… interaktívabb. A lövések lyukakat hoznak létre a gránátok füstfelhőiben, és egy gránát eloszlatja a füstöt.

A füstrészecskék kölcsönhatásba lépnek a fényhatásokkal, és a térképek teljes mértékben újratervezésre kerültek, kihasználva a Source 2 összes eszközét és renderelési funkcióját. Most már olyan térképek is vannak, amelyek az új Source 2 megvilágítást használják, beleértve a fizikai alapú renderelési rendszert is, amely valósághű anyagokat, megvilágítást és tükröződéseket eredményez.

A teljes CS: GO inventár átvihető lesz a Counter-Strike 2-be. Megőrizheted az évek során összegyűjtött összes tárgyat, egyedi befejezésekkel és magas felbontású modellekkel frissítve.

Az összes vizuális effekt frissítésen esett át, beleértve a víz viselkedését, robbanásokat, füstöt, lövedékeket és azok hatását. Az akusztika is átalakult, hogy kevésbé legyen kellemetlen a fül számára, valamint kifejezőbb és realisztikusabb legyen. A Valve változtatásokat eszközölt a sub-tick szinten is, ami lehetővé teszi a szerver számára, hogy azonnal értelmezze a kilőtt golyót, a hajított gránátot és növelje a válaszkészséget.

Korábban 64 tick frissítést használtunk a játék mozgásainak rögzítésére, de most áttérünk egy sokkal nagyobb számra. A cikkben található néhány játék előzetes is. A Counter-Strike 2 tehát már nyáron megjelenik, ingyenesen elérhető lesz a játékosok számára, és számos újítást tartalmaz a jobb játékélmény érdekében.

Alig várjuk, hogy kipróbálhassuk ezt a következő generációs lövöldözős játékot, és lássuk, milyen új kihívásokkal lep meg minket.