A “Super Mario Bros. Movie” elérte az 500 millió dolláros bevételt az amerikai mozikban, és így bekerült a 19 olyan film közé, amelynek ez sikerült valaha.

Ötödik hétvégéjén a film 18,5 millió dollárt gyűjtött be 3 909 észak-amerikai moziban, és ezzel a Disney “Guardians of the Galaxy Vol. 3” című filmje ($116 millió) mögött a második helyen állt.

A Universal, Illumination és Nintendo által készített animációs videojáték adaptáció így az év legtöbb bevételt hozó filmje lett Észak-Amerikában 518 millió dollárral, és világszerte 1,15 milliárd dolláros bevétellel. Az Illumination első filmje, amely az 500 millió dolláros bevételi határt elérte az amerikai mozikban. Ezen a hétvégén a “Mario” megelőzte a “Toy Story 4” (1,07 milliárd dollár) eredményét, és így minden idők ötödik legnagyobb bevételt hozó animációs filmje lett.

A “Super Mario Bros.” április 5-én kezdődött a mozikban, és az első öt nap alatt 204 millió dolláros bevételt ért el, amivel az év legnagyobb nyitóhétvégéje és az animációs filmek között a második legnagyobb debütálás lett. A családi közönség visszatérése, valamint a népszerű Nintendo játék ismertsége és nosztalgiája miatt a “Mario” négy héten át volt az első helyen.

A filmet Aaron Horvath és Michael Jelenic rendezte, a történet pedig Marióról és Luigiről, a Brooklyn-i vízvezetékszerelőkről szól, akik a rejtélyes Gomba Királyságba kerülnek. A Hercegnő segítségével megpróbálják megállítani a hatalmas Bowser-t, hogy megakadályozzák az uralmát.