Sajnos a személyes adatok átvitele okostelefonok között még mindig nehézkes lehet, különösen akkor, ha két különböző márka készülékeit kell összekapcsolni. Azonban mostantól az OPPO, a vivo és a Xiaomi, három kínai tech óriás, együtt dolgozik egy új adatátviteli megoldáson.

Ez már a második jelentős együttműködés a három cég között, miután 2019-ben egy új fájlátviteli protokollt fejlesztettek ki készülékek közötti átvitelhez. Az új megállapodás révén a felhasználók bármelyik OPPO, vivo vagy Xiaomi új készülékére könnyen átvihetik az adataikat az előző okostelefonról. Míg korábban csak fényképeket és kapcsolatokat lehetett átvinni, most már harmadik fél alkalmazásokat és azok adatait is könnyedén átvihetjük az új telefonra.

Az új eszköz használata hasonló a Huawei által korábban kínált Phone Clone-hoz, amely teljes mértékben átmásolta a régi mobiltelefon tartalmát. Sajnos még nem tudni, hogy ez az új funkció globálisan lesz-e elérhető. Azonban mivel a három cég sikeresen implementálta a korábbi fájlátviteli protokollt készülékek között, elképzelhető, hogy az adatátviteli funkció kínai határain túl is elérhetővé válik.

Fontos megjegyezni, hogy miután a három kínai óriás 2019-ben együttműködési megállapodást kötött, több más vállalat is csatlakozott ehhez a protokollhoz, köztük a Samsung (azonban csak Kínában). Valószínű, hogy más márkák is csatlakoznak ehhez a projekthez, amelyet az OPPO, a vivo és a Xiaomi fejlesztett ki, hogy hatékonyabb adatátviteli rendszert hozzanak létre.