Nemrég történt, hogy a Google nyilvánosságra hozta saját chatbotját, az AI Bard-ot., azonban, a Microsoft sem maradt le a technológiai fejlesztések terén, és új frissítést adott ki a Bing keresőmotorához, amelynek segítségével mostantól lehetőség van a DALL-E AI motor használatára a szövegalapú képgenerálásra.

A Microsoft bejelentette, hogy a Bing Image Creator mostantól integrálva van a Bing Chat/keresőmotorba, és a frissített DALL-E modellt használja a felhasználók számára, hogy saját szöveges leírásaik alapján képeket generáljanak. Ha hozzáféréssel rendelkezel az új Bing AI-hoz, választhatod a chatbot kreatív személyiségét, majd használhatod a „rajzolj egy képet” vagy a „készíts egy képet” parancsot.

Bing Image Creator és az új DALL-E AI: Frissített Bing keresőmotor új funkciókkal

Az új funkcióhoz nem szükséges a Bing oldalra látogatni, mivel az Edge böngészőben található egy oldalsáv, amely tartalmazza a „Bing Image Creator” lehetőséget. Azonban, jelenleg csak korlátozott számú felhasználó számára elérhető az opció.

Az új Bing frissítéssel együtt megérkeztek a Microsoft által “Knowledge Cards 2.0” néven elnevezett kártyák is. Ezek a kártyák képekkel, rövid videókkal, grafikákkal és képekkel mutatják be a legfontosabb információkat a keresett témával kapcsolatban. Az opció jelenleg csak városok és állatok keresésekor használható.

Fontos megjegyezni, hogy a Microsoft korlátozta az új eszközök használatát. A felhasználók nem generálhatnak képeket erőszakos vagy káros tartalommal, és ezek a kérések blokkolva vannak. Továbbá, az új DALL-E modell integrálásával generált képek bal felső sarkában látható egy “Bing” ikon. Itt iratkozhatsz fel a várólistára: https://www.bing.com/create.