A Google jelenleg a harmadik generációs Pixel Watch fejlesztésén dolgozik. Az utóbbi időben több jelentős tanúsítványt is kapott, többek között a Dekra és a Safety Korea jóváhagyását is, ami azt sugallja, hogy az óra fejlesztése zökkenőmentesen halad. A legújabb hírek szerint a Pixel Watch 3 egy 307 mAh kapacitású akkumulátorral fog érkezni, ami csekély növekedést jelent a Pixel Watch 2 modell 304 mAh-s akkumulátorához képest. Az első generációs készülék egy 294 mAh-es akkumulátorral büszkélkedett, így láthatjuk, hogy a Google fokozatosan, noha mérsékelt ütemben, mégis növeli eszközei akkumulátor-kapacitását.

Pixel Watch 3

Beszámolók szerint a Pixel Watch 3-at a Qualcomm Snapdragon W5 Plus Gen 1 lapkája fogja hajtani, amely javítja mind a teljesítményt, mind az energiahatékonyságot. Ez a fejlesztés kiemelten fontos lehet a felhasználói élmény szempontjából, mivel az okosórák esetében az akkumulátor élettartama kritikus szempont. Design terén nem várható jelentős változás, azonban úgy tűnik, hogy a Google továbbra is a kör alakú óraszerkezetet részesíti előnyben a Pixel Watch szériájában.

A várakozások szerint a Google a 2024-es I/O rendezvényen fogja bemutatni az új okosórát, de nagyobb eséllyel az ősszel, a Pixel 9 sorozattal egyidőben kerül piacra. Ez lehetőséget biztosít a felhasználóknak, hogy egy frissen frissített Google eszközökkel rendelkező ökoszisztémával kezdjék az új szezont, ahol az okosóra és az okostelefonok közötti szoros integráció előtérbe kerülhet.