A Google bejelentette, hogy jelentős fejlesztéseket hajt végre a „Find My Device” hálózatán, melyek révén a készülékek pontosabb lokalizálása válik lehetővé. A frissítések elsősorban az új UWB (Ultra-Wideband) technológia integrálására koncentrálnak, ami először a Pixel 9 sorozatban debütál. Az újítások között szerepel egy olyan funkció, amely lehetővé teszi az offline eszközök, így például a kikapcsolt telefonok pontos nyomkövetését is.

Új nyomkövető funkciók a Google-tól; offline eszközök lokalizálása pontosabban

UWB technológia és offline nyomkövetés

A Mishaal Rahman által közzétett információk szerint a Google új opciókat kínál az offline eszközök megtalálására, amelyek nincsenek internetkapcsolattal. A beállítások menüben a biztonsági opciók alatt található új lehetőségek segítségével a felhasználók akár kikapcsolt állapotban is megtalálhatják készülékeiket, különösen alacsony forgalmú területeken. Bár az UWB technológia már régóta elérhető az Apple és a Samsung eszközökben, a Google hamarosan szélesebb körben teszi elérhetővé ezt a funkciót Android készülékeken.

Új nyomkövető funkciók a Google-tól; offline eszközök lokalizálása pontosabban

Google és Apple közötti együttműködés

A Google és az Apple közötti partnerség részeként az UWB technológiával rendelkező eszközök képesek lesznek megosztani a helyadatokat más közeli felhasználókkal, függetlenül attól, hogy iOS vagy Android rendszert használnak. Ez az együttműködés lehetővé teszi a nem kívánt nyomkövető eszközök észlelését is, így a felhasználók nagyobb biztonságban érezhetik magukat. A jövőben minden UWB-t támogató eszköz képes lesz adatokat fogadni a környezetéből, ezáltal egy ökoszisztémát hozva létre, mely megkönnyíti az elveszett eszközök és tárgyak megtalálását.

A Google Pixel 9, 9 Pro és 9 Pro XL készülékek UWB kapcsolódást kapnak, és az Android 15 érkezésével a vállalat további jelentős fejlesztéseket tervez bejelenteni a „Find My Device” hálózatával kapcsolatban.