A Google nemrég egy jelentős frissítést adott ki a Chrome böngésző Androidos változatához, amely számos UI (felhasználói felület) javítást tartalmaz, megkönnyítve a keresést és a böngészést okostelefonokon és táblagépeken egyaránt. Az új verzió a Material You dizájnnyelvet használja, amely először az Android 12-vel jelent meg.

Intelligensebb keresési javaslatok az új Chrome böngészőben Androidon
Intelligensebb keresési javaslatok az új Chrome böngészőben Androidon

Material You dizájn és omnibar

A Material You integráció azt jelenti, hogy a Chrome böngésző a telefon alapértelmezett témájának színeit veszi át, új animációkkal és dizájnelemekkel gazdagítva a felhasználói élményt. Az omnibar névre keresztelt keresősávban mostantól mindig megjelennek a korábban látogatott weboldalak, még akkor is, ha az aktuális keresési címet töröljük.

Intelligensebb keresési javaslatok és ajánlások

Intelligensebb keresési javaslatok és ajánlások

A böngésző új keresési javaslatokat kínál, és a gyakran látogatott weboldalakat az ajánlások tetején helyezi el, így gyorsabbá és egyszerűbbé téve a navigációt. Minél többet használjuk a Chrome-ot, annál jobban alkalmazkodik az UI a felhasználói szokásokhoz, releváns eredményeket kínálva a részleges keresési kifejezések alapján.

Új widget a hírfolyamban

A Chrome új widgetet is kapott a hírfolyam zónában, amely mostantól a kedvenc sportcsapatok eredményeit is megjeleníti. A Google szerint ezek a funkciók hamarosan elérhetők lesznek iPhone és iPad készülékeken is, de jelenleg csak Androidos telefonokon és táblagépeken használhatók.