A Google újabb lépést tett az intelligens technológia terjesztése felé: a Gemini alkalmazás, amely korábban Bard néven volt ismert, most már számos európai és ázsiai országban is hozzáférhető, köztük implicit módon Magyarországon is, bár egy kis kerülőúttal. A hivatalos Google Play Áruházból történő letöltés helyett a magyar felhasználóknak az APKMirror weboldalra kell látogatniuk az alkalmazás megszerzéséhez. Ez a megoldás lehetővé teszi a földrajzi korlátozások megkerülését, így a hazai felhasználók már most ki tudják próbálni az alkalmazást.

A Gemini, amely a Google Assistant utódjaként jött létre, egy kifinomultabb MI modellt kínál, a Gemini Advanced-et, amely a Google OneAI Prémium csomag részeként érhető el havi 20 dollárért. Az alkalmazás az Egyesült Államokban történt első megjelenése után kezdetben földrajzi korlátozásokba ütközött, de a Google a hétvége folyamán enyhített ezeken a korlátokon, így Európa és Ázsia számos részén elérhetővé vált.

Németországban és Indiában már sikeresen telepítették és használják az alkalmazást, ami bizonyítja a Google elkötelezettségét a Gemini alkalmazás globális elérhetősége felé. A magyar felhasználók számára ez azt jelenti, hogy bár a Google Play Áruházon keresztül egyelőre nem érhető el az alkalmazás, az APKMirror-ról történő letöltéssel már most hozzáférhetnek a Gemini szolgáltatásaihoz.

A Gemini alkalmazás megjelenése és a hozzá való hozzáférés lehetősége Magyarországon fontos lépés az MI technológia terjesztésében. Bár az alkalmazás még mindig fejlesztés alatt áll és nem minden funkciója érhető el tökéletesen, ígéretes alternatívát kínál a Google Assistant mellett. Az APKMirroron keresztüli letöltés egyszerű és megkerüli a földrajzi korlátozásokat, így a magyar felhasználók sem maradnak le a legújabb MI-asszisztens kipróbálásáról.