A Garmin a Forerunner 165 okosóra bemutatására készül, amely jelentős fejlesztéseket ígér az elődmodellhez, a Forerunner 55-höz képest, ami három évvel ezelőtt debütált. A Fitness Tracker Test szerint, amely először számolt be a készülékről, az új modell szinte minden specifikációját sikerült megszerezniük, habár a készülék külsejével kapcsolatban még nem állnak rendelkezésre konkrét információk.

Garmin Forerunner 165: Az AMOLED kijelző és az új pulzusmérő szenzor frissítést hoz
Garmin Forerunner 165: Az AMOLED kijelző és az új pulzusmérő szenzor frissítést hoz

Az új Forerunner 165 egy 1,2 colos AMOLED kijelzővel érkezik, 390 x 390 pixel felbontással, ami lényeges javulást jelent az előző modell 1,04 colos LCD paneljéhez képest. Az AMOLED technológia választása mellett azonban az akkumulátor élettartama enyhén csökken: míg a Forerunner 55 két hétig bírta, addig a 165-ös modell 11 napos használatot ígér okosóra módban, és mindössze 19 órát, ha a GPS-t is aktiváljuk.

Garmin Forerunner 165

A Forerunner 165 várhatóan két változatban érkezik, egy standard és egy “Music” verzióban, utóbbi extra tárhelyet kínál a zenék tárolására és Wi-Fi kapcsolatot. Az újdonságok között szerepel az Elevate V4 szenzor, ami pontosabb pulzusmérési képességet ígér, és a modell egy barometrikus altimétert is kap.

Az árazás tekintetében a standard változat várhatóan körülbelül 280 euróba (kb. 107 000 Ft), míg a Music változat 330 euróba (kb. 126 000 Ft) kerülhet Európában. Ezek a fejlesztések jelentős lépést jelentenek a Garmin Forerunner sorozatában, ígéretes kombinációt kínálva fejlett technológiával és hasznos funkciókkal az aktív életmódot folytató felhasználók számára.