A WhatsApp egy jelentős frissítést kapott Android készülékeken, amely alaposan átalakította a népszerű üzenetküldő alkalmazás felületét. Ez az update az egyik legnagyobb vizuális megújulás az elmúlt években, mely egy új, alul elhelyezkedő navigációs sáv bevezetését, valamint egy teljesen új színpaletta alkalmazását foglalja magában, amelynek kiválasztásához több mint 35 különböző opciót mérlegeltek.

WhatsApp

Az új dizájnban a WhatsApp a sötétebb tónusok felé mozdult el, hogy csökkentse a szem terhelését gyenge fényviszonyok között. Emellett az alkalmazás sötét módja is tovább sötétedett, hogy az üzenetek olvasása még kényelmesebb legyen. Az iOS felhasználók számára is hoztak frissítéseket: az új csatolmánykezelő felületnek köszönhetően mostantól még egyszerűbb képeket és videókat küldeni.

WhatsApp

A teljes képernyős menü helyett egy úgynevezett “tálca” jelenik meg, ami gyors hozzáférést biztosít a különböző csatolási lehetőségekhez, mint például dokumentumok, galéria, kamera, helyszín, hang, szavazás és kapcsolatok. Az alkalmazás ikonjai is megújultak: kerekebbé és vastagabbá váltak, ami jobban illeszkedik a modern vizuális trendekhez.

A chat háttere is megújult, a szemkímélő tónusokkal még kellemesebb a felhasználói élmény. A frissítés során a WhatsApp általánosságban a semleges és zöld színárnyalatokat részesítette előnyben, amelyek harmóniában állnak az új dizájnnal.